Apple, akıllı saatlerinde değişikliğe gidiyor! Sevilen özellik için yolun sonu

Düzenleyen: / Kaynak: 9To5Mac
- Güncelleme:
Apple, akıllı saatlerinde değişikliğe gidiyor! Sevilen özellik için yolun sonu

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9To5Mac

Apple, iPhone 15 serisini tanıtmak için 12 Eylül tarihinde Wonderlust etkinliğini düzenleyecek. Etkinlikte akıllı telefonlar dışında Watch Series 9 da tanıtılacak. Etkinlik tarihi yaklaşırken akıllı saatlerin kayışlarıyla ilgili yepyeni bir iddia ortaya atıldı.

Apple, 12 Eylül tarihinde düzenleyeceği Wonderlust etkinliğinde Watch Series 9 modelini de tanıtacak. Tanıtım tarihi yaklaşırken Apple'ın yeni akıllı saatler için deri kayışları kaldıracağı belirtiliyor. 

APPLE, KARBON AYAK İZİNİ AZALTMAK İSTİYOR

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, yeni tanıtacağı akıllı saat modellerinde deri kayışları tamamen kaldıracak. Teknoloji devi şirket, deri kayışları kaldırarak yerine yapı olarak deriyle benzer şekilde geliştirilmiş kayışlar sunacak.

Aynı kaynaktan daha önce yayınlanan farklı bir haberde firmanın aynı politikayı yeni çıkacak iPhone 15 serisi için de gerçekleştireceği belirtilmişti. Apple, deri kılıf ve kayışları kaldırarak dünyadaki karbon ayak izini en aza indirmek istiyor.

Apple, 2021 yılında HomePod'lar için de aynı politikayı izlemişti. Hatta şirket, iPhone 12 serisinden beri telefon kutularına şarj adaptörü de eklemiyor. Firma, müşterilerilerin şarj adaptörünü gerekli durumlarda satın alması gerektiğini belirterek uygulamanın dünyanın geleceği açısından gerekli olduğunu açıklıyor.

Apple, söz konusu iddiayla ilgili resmi açıklama yapmadı. Fakat şirket, eski Hermes deri kayışlarını çalışanlarına yüzde 90'a varan indirimlerle sunuyor. Bu nedenle de Bloomberg'den analist Mark Gurman, Apple'ın deri kayış ve kılıfları tamamen piyasadan kaldıracağını belirtiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9To5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...