Apple, en değerli şirket ünvanını geri aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Apple, en değerli şirket ünvanını geri aldı

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uzun zamandır "dünyanın en değerli şirketi" ünvanına sahip olan Apple, kısa süreliğine tacını başka bir Amerikan teknoloji firmasına kaptırdı. Microsoft, son üç çeyrekte geliri düşen Apple'ı geride bırakmıştı. Ancak Microsoft'un liderliği çok uzun sürmedi.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bir diğer Amerikan teknoloji şirketi Apple'ı piyasa değeri açısından geride bırakarak uzun bir aradan sonra dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu. Microsoft'un hisseleri, yapay zeka alanındaki faaliyetleri nedeniyle son altı aydır yükselirken, Apple'ın hisseleri ise iPhone satışlarına yönelik talep endişesi nedeniyle peş peşe son üç çeyrekte düşmüştü. 

Çin'de iPhone satışlarının azalması ve iPhone 15 modeline yönelik potansiyel talep eksikliği, analist şirketlerin Apple hisselerini düşük değerlendirmelerine yol açtı. Nihayetinde, 2024 yılında Apple'ın piyasa değerinden yaklaşık 162 milyar dolarlık kayıp söz konusu.

MICROSOFT YAPAY ZEKA SAYESİNDE KAZANDI 

Microsoft hisselerinin yükselmesinin sırrı ise, 'Microsoft 365 için Copilot' gibi önemli yapay zeka projelerini tanıtmasıyla ilişkili. Şirket, Office belgelerinin geleceği olarak tanımlanan Copilot adlı yapay zeka programına yüksek bir fiyat etiketi koyunca hisseleri de artış gördü. Ancak bu süreçte boş durmayan şirket, yeni yapay zeka özelliklerini ve programlarını tanıtarak yatırımcıların odağında kalmayı sürdürdü. 

Dün, Microsoft'un güncel değerinin 2,903 trilyon dolara çıktığı, Apple'ın hisselerinin ise 2,871 trilyona gerilediği aktarılmıştdı. Ancak Apple, kaptırdığı "en değerli şirket" ünvanını saatler sonra geri aldı. 

Perşembe günü borsa kapanışında Microsoft'un sermayesi 2.859 trilyona gerilerken, Apple'ın değeri 2.886 trilyona ulaştı.

Öte yandan, Microsoft ile Apple arasındaki rekabet uzun zamandır devam ediyor. "En değerli halka açık şirket" ünvanı iki şirket arasında zaman zaman el değiştiriyor. Microsoft, bundan önce en son 2021'de Apple'ın önüne geçmişti. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...