Apple kurucusundan ürküten Tesla açıklaması: Sizi her fırsatta öldürmek istiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple kurucusundan ürküten Tesla açıklaması: Sizi her fırsatta öldürmek istiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone mimarı Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, elektrikli otomobil devi Tesla'ya ilişkin ürküten bir açıklama yaptı. Wozniak, otomobil üreticisinin araçları hakkında "Sizi her fırsatta öldürmek isteyen bir araba istiyorsanız Tesla alın" dedi.

ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, yapay zeka tartışmasına katılan son isim oldu. Steve Wozniak, Elon Musk ile geçtiğimiz yıllarda yaşadığı tartışmadan sonra Model S satın almış fakat otomatik pilot için yükseltme paketinin söz verildiği tarihte yayınlanmaması üzerine Musk'u dolandırıcılıkla suçlamıştı. Bu defa ise başka bir konuda Musk'ı, daha doğrusu şirketini hedef aldı.

Steve Wozniak, Amerikan medya kuruluşu CNN'e yaptığı açıklamada Tesla'ya yönelik dikkat çeken sözler sarf etti. TGRT Haber'in aktardığı bilgilere göre, elektrikli araçların kendi kendine gidebilmesini sağlayan Full-Self Driving (FSD) özelliğiyle ilgili eleştirel bir yorum yaptı. 

SENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞAN BİR YAPAY ZEKA İSTİYORSAN TESLA ALIN

Apple kurucu ortağı Wozniak, Elon Musk hakkında, "Bizi elektrikli arabalara dönüştüren, dünya için yaptığı bazı şeylere hayranım" dedi. Ancak devamında ise Tesla'ınn Full-Self Driving özellikli araçları için "insanları öldürmeye çalıştığını" ileri sürerek şöyle konuştu:

"(Elon Musk) Onunla hiç tanışmadım ve hiç konuşmadım. Bizi elektrikli arabalara dönüştüren, dünya için yaptığı bazı şeylere hayranım. Aslında araba için benden çok para aldı, söylediği şeylere inandım. 2016'nın sonunda arabanın ülke çapında kendi kendine gidebileceğine inandım. O modele yükseltmem gerekiyordu. 50 bin dolar gitti. Ülke çapında asla başaramayacağını söyleyebilirim ve 'Burada sekiz kameralı yeni bir tane var, 2017'nin sonuna kadar ülke çapında yapacak.' dedi. Aslında bu gerçeğe yakın bile olmayan şeye inanmıştım. Yanlış giden ve elinden gelen her fırsatta seni öldürmeye çalışan bir yapay zeka istiyorsan, bir Tesla al!"

'TWITTER'I BECERİKSİZCE YÖNETİYOR'

Steve Wozniak, sunucunun "Elon Musk'ın Twitter'ı nasıl yönettiğine dair bir fikriniz var mı?" sorusuna ise yine dikkat çeken bir şekilde cevap verdi: "Şey, biraz beceriksiz. İyi ya da kötü diyemem" dedi.

Wozniak Twitter'ın çoğu kullanıcının gözünde değişime ihtiyaç duyan bir platform olduğunu belirtti, kendisinin ise sosyal ağlardan uzak durmaya çalıştığını açıkladı. 

(Kaynak: CNN / TGRT Haber)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...