Apple ve SpaceX iş birliği: Elon Musk, iPhone'lar için uydu fırlatacak

Düzenleyen: / Kaynak: 9To5Mac
- Güncelleme:
Apple ve SpaceX iş birliği: Elon Musk, iPhone'lar için uydu fırlatacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9To5Mac

Apple, geçen sene tanıttığı iPhone 14 serisine Uydu Bağlantısı özelliği ekledi. Uydu Bağlantısı, bir sene içinde birçok iPhone 14 kullanıcısının hayatını kurtardı. Teknoloji devi Apple şimdi bu hizmetini geliştirmek için Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX ile birlikte çalışacak.

Apple, geçen sene tanıttığı iPhone 14 serisine Uydu Bağlantısı özelliğini ekledi. Uydu Bağlantısı, adından da belli olduğu gibi internetin olmadığı yerlerde uydu üzerinden aldığı interneti kullanıyor ve acil durum ekiplerine haber veriyor. iPhone 14 serisinin bu özelliği, bir sene içinde birçok Apple müşterisinin hayatını kurtardı. Teknoloji devi Apple şimdi bu özelliğini geliştirmek için Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX ile iş birliğine gidiyor. 

ELON MUSK, APPLE İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAK

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, Uydu Bağlantısı özelliğini geliştirmek için SpaceX ile 64 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre SpaceX, iPhone'lar için uzaya uydu fırlatacak.

Apple'ın Uydu Bağlantı teknolojisini sağlayan şirket Globalstar'ın SpaceX ile yapılan anlaşma sonrasında hayat kurtaran hizmeti daha fazla ülkede kullanıma açması bekleniyor. 

Fakat belirtmek gerekiyor ki söz konusu ortaklık, Apple'ın hayat kurtaran özelliğini ücretli yapabilir. Apple, Uydu Bağlantısı özelliğini şimdilik başta ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İrlanda, Avusturya, Belçika, İtalya, Lüksemburg, Hollanda ve Portekiz olmak üzere 150 üzerinde kullanıma sunuyor. Özelliğin kullanım alanının genişlemesinden sonra firmanın hizmet karşılığında ödeme alması bekleniyor.

Globalstar ile SpaceX anlaşmasında göre uydular, 2025 yılında uzaya gönderilecek. Uzaya gönderilen uydular, iPhone 14 serisi ve ilerleyen yıllarda çıkacak iPhone modelleri için Uydu Bağlantısı sağlayacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9To5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...