Apple'dan şaşırtan hamle: iPhone 16 Pro'yu tutmak bilek gücü isteyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'dan şaşırtan hamle: iPhone 16 Pro'yu tutmak bilek gücü isteyecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple'ın gelecek yıl piyasaya sürmesi beklenen iPhone 16 serisinin amiral gemisi modellerinin bir özelliği sızdı. iPhone 16 Pro ve Pro Max'in boyutunun bir hayli büyük olacağı ortaya çıktı.

Yeni bir iddiaya göre, gelecek yılın iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri daha büyük bir ekran boyutuyla kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefonlar ayrıca  bir  periskop telefoto kamera ve yüzde 12 daha büyük ana kamera sensörüyle gelecek. Bu söylenti ilk olarak Çin'in popüler sosyal medya sitesi Weibo'da sektörden içeriden bilgi edindiğini söyleyen bir kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Gelecek yılın iPhone 16 Pro modellerinin daha büyük ekranlara sahip olacağına dair önceki birkaç haberi doğrulayan kişi, cihazların boyutunun artmasının periskop telefoto kamera sistemi de dahil olmak üzere bileşenler için daha fazla dahili alan sağlayacağını iddia ediyor.

ÜNLÜ TEKNOLOJİ ANALİSTİ DE DOĞRULADI

Bloomberg News'in teknoloji editörü Mark Gurman, iPhone 16 Pro modellerinin daha büyük boyutunun, gelişmiş kamera donanımının veya daha büyük dahili pillerin kolaylaştırılmasına yardımcı olabileceğini söyledi. Ayrıca Apple'ın üst seviye telefon modellerinde Samsung'un amiral gemisi telefonlarda rekabet edebileceğini belirtti. 

Mayıs ayında, ekran analisti Ross Young, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in sırasıyla 6,3 ve 6,9 inç boyutlarında olacağını ileri sürdü.  Apple analisti Ming-Chi Kuo ve Twitter'da 'Unknownz21' adıyla bilinen teknoloji analisti de daha sonra bu söylentiyi doğruladı ve hatta Unknownz21, telefonlara ait olduğunu iddia ettiği dahili model numaralarını yayınladı.

Eğer sızıntılar doğru çıkarsa bu şimdiye kadarki en büyük iPhone boyutları olacak. Bu arada, iPhone 16 serisinin standart modellerinde ise ekran boyutunda değişiklik beklenmiyor. 

PERISKOP KAMERA IPHONE 15 İLE GELİYOR

Öte yandan, Apple'ın önümüzdeki eylül ayında iPhone 15 serisi akıllı telefon modellerini tanıtması bekleniyor. iPhone 15 Pro Max ile şirket, iPhone'un ilk periskop telefoto kamerasını tanıtabilir. Periskop kamera özelliğinin ilk başta Apple'ın en büyük iPhone modeline özel olması bekleniyor. Bununla birlikte, Apple'ın gelecek yılki iPhone 16 Pro modelleriyle birlikte telefoto kamerayı her iki Pro modeline de getirmeyi planladığı iddia ediliyor.

iPhone 16 Pro Max (veya iPhone 16 Ultra olarak adlandırılan model) için, ek dahili alan görünüşe göre 1/1,14 inç boyutunda daha büyük bir ana kamera sensörüne imkan verecek. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max şu anda 1/1,28 inç sensöre sahiptir. Bu yılki iPhone 15 Pro Max için sensör boyutunda artış beklenmiyor.

Bu iddia, Twitter'da ShrimpApplePro olarak tanınan teknoloji dünyasının yakından tanıdığı isim tarafından da doğrulandı. 

Daha büyük bir sensör, ana iPhone kamerasının dinamik aralığını ve arka plan bulanıklığını iyileştirebilir. Ayrıca, daha büyük bir yüzey alanı aynı deklanşör hızı ve diyafram açıklığı ile daha fazla ışık yakalayabildiğinden, düşük ışıkta fotoğrafçılık yeteneklerini önemli ölçüde artırabilir.

(Kaynak: MacRumors)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...