Apple'dan yasak geldi: Çalışanlar için yapay zeka engeli!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'dan yasak geldi: Çalışanlar için yapay zeka engeli!

TEKNOLOJİ Haberleri

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, öğrenciler dışında meslek hayatında birçok insana da yardımcı oluyor. Fakat Apple gibi teknoloji devleri için bu durum bazı güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor.

Apple, teknolojik ürünleri ve hizmetleri için dışarıya bilgi sızmasını önlemek adına ChatGPT gibi dil modellerinin çalışanlarının kullanılmasını yasakladı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de The Wall Street Journal, konuyla ilgili ortaya rapor sundu.

APPLE, KENDİ YAPAY ZEKA DESTEKLİ SOHBET ROBOTUNU GELİŞTİRİYOR

The Wall Street Journal tarafından açıklanan rapora göre Apple, çalışanlarının ChatGPT benzeri yapay zeka araçlarını kullanmasını yasakladı. Firma, kendi yapay zeka destekli sohbet robotu üzerinde çalışıyor.

Apple'ın üzerinde çalıştığı bu yapay zeka aracının sadece çalışanlar mı yoksa herkes için mi geliştirdiği bilinmiyor. Hatta bazı kaynaklar, şirketin gelecek ay düzenleyeceği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda bir yapay zeka modeli sunacağını bile düşünüyor.

Fakat AppleInsider tarafından paylaşılan habere göre bu durum için henüz çok erken. Belirtmek gerekiyor ki Apple yeni bir teknoloji sunmadan önce üzerinde uzun bir süre çalışma yapıyor ve onu eksiksiz olarak pazara sürüyor.

SAMSUNG DA YASAKLAMIŞTI

Apple rakibi Samsung da kısa süre önce benzer bir adımı attı. Teknoloji devi, sızıntıların olduğunu belirterek çalışanlarının ChatGPT benzeri yapay zeka araçlarını kullanmasını yasakladı.

Firma sadece çalışanlarının yararlanacağı şirket içi ihtiyaçlara özel bir yapay zeka destekli sohbet robotu üzerinde çalışıyor. Ön bilgilere göre bu araç özellikle Korece anlayacak ve çalışanlar için daha çok destek sağlayacak.

(AppleInsider)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...