Apple'ın açıklaması herkesi şaşırttı: iPhone 15'in ısınma sorunu için Instagram'ı suçladı

Düzenleyen: / Kaynak: Forbes, The Verge
- Güncelleme:
Apple'ın açıklaması herkesi şaşırttı: iPhone 15'in ısınma sorunu için Instagram'ı suçladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Forbes, The Verge

Teknoloji devi Apple, iPhone 15 telefonlarda gerçekleşen ısınma sorununa ilişkin bir açıklama yaptı. Firma, ısınma sorununa, Instagram gibi üçüncü taraf uygulamaların katkısı olduğunu iddia etti.

Apple, en yeni iPhone modelleri olan 15 serisini 12 Eyülde tanıtmasının ardından bir hafta kadar önce ABD dahil birçok ülkede satışa sundu. O tarihten bu yana bazı kullanıcılar, telefonlarının beklenenden daha fazla ısındığını belirtti. Forbes'a açıklama yapan Apple, "iPhone'un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek birkaç durum belirledik. Artan arka plan etkinliği nedeniyle cihaz kurulduktan veya geri yüklendikten sonraki ilk birkaç gün içinde daha sıcak olabilir." ifadesini kullandı. 

Yeni bir iPhone kurulumu yaptığınızda ve örneğin önceki telefonunuzda biriktirdiğiniz tüm uygulamaları, fotoğrafları ve müzikleri yeniden indirmeye başladıysanız bu olağan bir durumdur, zira telefon normalden fazla çalışır ve ısınabilir. Ancak ilginç bir şekilde iPhone 15 modelleri normalden de fazla ısınıyordu.

Apple, bu konuya ilişkin şöyle diyor: "Ayrıca iOS 17'de bazı kullanıcıları etkileyen bir hata bulduk ve bir yazılım güncellemesiyle giderilecek. Başka bir sorun, üçüncü taraf uygulamaların sisteme aşırı yüklenmesine neden olan bazı son güncellemelere sahip olmasıdır. Bu uygulama geliştiricileriyle, kullanıma sunulma aşamasında olan düzeltmeler üzerinde çalışıyoruz."

Teknoloji devinin açıklamasından anladığımız kadarıyla, iPhone 15 kullanıcıları aşırı ısınma sorunuyla uzun süre yüzleşmeyecek. Yakında çıkacak güncellemeler ile bu sorun aşılacaktır. Ayrıca tüm iPhone 15'lerde bu sorunun oluşmadığını söyleyelim. 

TİTANYUM IPHONE 15'LERDE ISINMA SORUNU MU YAPTI?

Öte yandan, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in çerçeve tasarımında kullanılan titanyum malzemesinin aşırı ısınmaya yol açtığına dair pek çok spekülasyon gündeme taşınmıştı. Isınma sorununun titanyumdan kaynaklandığı iddiaları gerçeği pek de yansıtmıyor gibi. Zira titanyum malzeme barındırmayan iPhone 15 ve 15 Plus modellerden de ısınma sorunuyla ilgili kullanıcı şikayetleri geliyor. Ayrıca Apple'a göre ısınma sorununun iPhone 15'lerin donanımsal özellikleriyle hiçbir alakası yok, zira titanyumun alüminyum alt bileşenlerle birlikte ısıyı dağıttığını belirtiyor. 

Apple, ısınmayı artırdığı bilinen bazı uygulamaların olduğuna vurgu yaptı. Örneğin Instagram, Uber ve Asphalt 9, iPhone'un ısınmasına neden olabilir ve Apple bu sorunu çözmek için uygulama geliştiricileriyle birlikte çalışıyor ve buna başka uygulamaların neden olup olmadığını araştırıyor.

'iPhone üreticisine' göre diğer suçlular ise 20W'ın üzerindeki daha büyük USB-C güç adaptörleri olabilir ve bu da geçici ısı artışına yol açabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Forbes, The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...