ASELSAN 6 ayda üretti: Uzaktan kumandalı 170 silahımız var

ASELSAN 6 ayda üretti: Uzaktan kumandalı 170 silahımız var
Başlık ResmiASELSAN 6 ayda üretti: Uzaktan kumandali 170 silahimiz var

Geçen yıl üretime başlayan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası'nda 6 ayda 170 uzaktan komutalı silah sistemi (UKSS) üretildi.

Kaydet
|

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, geçen yıl üretime başlayan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası’nda, 6 ayda 170 uzaktan kumandalı silah sistemi (UKSS) üretildiğini söyledi.

Fabrikanın kuruluşu ve üretim aşamasının bir yılda tamamlandığına dikkati çeken Altunyaldız "Burası hem bir tasarım hem AR-GE merkezi hem de bir üretim merkezi. Burası entegre bir yapı ve model bir yatırım" dedi.

Altunyaldız, fabrikada yüzde 80’i mühendis ve teknik ekip olmak üzere 220’ye yakın istihdam olduğunu söyledi. ASELSAN’ın ürettiği sistemler, üzerindeki termal kamera ve gündüz görüş kamerasıyla zorlu çevre şartlarında görev yapabiliyor.

Nişancı, UKSS’yi uzaktan kumanda edilebilme özelliği sayesinde etkin ve güvenli şekilde kullanabiliyor.

BAKMADAN GEÇME
ASELSAN, Katar iddialarına cevap verdi
HABER

ASELSAN, Katar iddialarına cevap verdi

BAKMADAN GEÇME
Yabancı firmalar harıl harıl Türkiye
HABER

Yabancı firmalar harıl harıl Türkiye'den üretici arıyor

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.