Avrupa'da akıllı telefon satışlarında yüzde 6'lık önemli düşüş

Düzenleyen: / Kaynak: Canalys
- Güncelleme:
Avrupa'da akıllı telefon satışlarında yüzde 6'lık önemli düşüş

TEKNOLOJİ Haberleri  / Canalys

Canalys raporuna göre 2023'ün üçüncü çeyreğinde Avrupa pazarında akıllı telefon satışlarında önemli bir düşüş kaydedildi.

Canalys tarafından yayınlanan son rapora göre 2023'ün üçüncü çeyreğinde Rusya hariç Avrupa bölgesindeki akıllı telefon satışlarında yüzde 6'lık bir düşüş yaşandı. Üç aylık bu dönemde toplamda 32 milyon adet akıllı telefon satıldığı kaydedildi.

Bu dönem, yıllık düşüşün art arda onuncu çeyreğine işaret ediyor. Ancak 2024 öncesinde tüketiciler tarafından talebin artacağına dair işaretler veriliyor.

SAMSUNG LİSTESİNİN ZİRVESİNDE YER ALDI

Samsung, satışlardaki yıllık yüzde 6'lık düşüşe rağmen yüzde 35'lik pazar payıyla tedarikçi sıralamasında en üst sıradaki yerini korudu. Apple ise yüzde 13'lük düşüş kaydederek yüzde 22'lik payla ikinci sırada yer aldı. iPhone 15'in performansı bu düşüşü kısmen telafi etti. Bu çeyrekte yeni amiral gemisi serisinin satışları, iPhone 14'e göre yüzde 59 arttı.

Avrupa'da akıllı telefon satışlarında yüzde 6'lık önemli düşüş

Canalys analistlerinden Runar Bjorhovde, zorlu talep ortamının özellikle Apple ve Samsung'u etkilediğini belirtti. Apple açısından bu düşüş, eski modellerin sevkiyatlarının hızla azalmasına; ayrıca iPhone 14 ve önceki modellerin aşırı stoklanmasına bağlandı.

SAMSUNG'DAN ÜÇ AYDA YÜZDE 38 BÜYÜME

Samsung, giriş seviyesi A Serisi satışlarında bir düşüş gördü ancak katlanabilir akıllı telefon satışlarındaki yüzde 38'lik büyüme kaydetmesiyle dikkat topladı. A ve S serisi orta sınıfın güçlü performansı sayesinde Avrupa'da şimdiye kadarki en yüksek üç aylık sonuçlara ulaştı.

2023'ün üçüncü çeyreğindeki akıllı telefon pazarında Samsung ve Apple'ın ardından diğer üreticiler de büyüme işaretleri gösterdi. Xiaomi, kendi orijinal cihazları ve Redmi modelleri sayesinde Orta ve Doğu Avrupa'da güçlü bir artış kaydederek istikrarlı yıllık büyüme kaydederek üçüncü sırada yer aldı.

Lenovo, satışlarını yıldan yıla yüzde 30 artırarak Avrupa'da ilerleme kaydetmeye devam etti ve en iyi üç aylık performansını elde etti. TCL ise yıllık yüzde 5 büyümeyle 0,8 milyon adede ulaşarak ilk beşte yer aldı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Canalys
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...