Avrupa'da hüsranın adı: 'Vega C' Görev başarısız...

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Avrupa'nın, iki Airbus uydusuyla ilk ticari uçuşunu yapması planlanan Vega C roketi, başarısız oldu. Vega C, Airbus şirketi tarafından üretilen Pleiades Neo 5 ve 6 Dünya gözlem uydularını yörüngeye götürmeye çalışıyordu.

Avrupa'nın Vega C görevi başarısız oldu. İki Airbus uydusuyla ilk ticari uçuşunu yapması planlanan Vega C roketinin Fransız Guyanası'ndan fırlatılması işleminin gerçekleşemediği öğrenildi.

SORUNUN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Uzay fırlatma hizmeti sağlayan Arianespace şirketinden yapılan açıklamada, 2 Airbus uydusu taşıyan Vega C roketinin Fransız Guyanası'ndaki Guyana Uzay Merkezi'nden fırlatma girişiminin başarısız olduğu bildirildi. Açıklamada, "Fırlatmadan yaklaşık 2 dakika 27 saniye sonra Zefiro 40'ta bir anormallik meydana geldi ve Vega C görevi sona erdi" ifadelerine yer verildi. Kalkışın programa göre gerçekleştiği, ilk aşamaların planlandığı gibi gittiği, ikinci aşama olan Zefiro 40'ta sorun yaşandığı kaydedildi. Sorunun nedenine yönelik inceleme başlatıldığı belirtildi.

PLEİADES NEO 5 VE 6 UYDULARINI YÖRÜNGEYE GÖTÜRECEKTİ

Vega C roketinin ilk ticari uçuşunu yapması planlanıyordu. Vega C, Airbus şirketi tarafından üretilen Pleiades Neo 5 ve 6 Dünya gözlem uydularını yörüngeye götürmeye çalışıyordu.

(İHA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...