Bakan yardımcısı cevapladı: TEKNOFEST bu yıl neden erkene alındı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan yardımcısı cevapladı: TEKNOFEST bu yıl neden erkene alındı?

TEKNOLOJİ Haberleri

TEKNOFEST İstanbul hakkında en çok merak edilen konulardan biri de bu yıl tarihinin neden erkene alındığıydı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, bu sorunun cevabını verdi.

Dünyanın en büyük havacılık festivali TEKNOFEST'in İstanbul etabı son gününde de bütün heyecanıyla sürüyor. İlk 4 günde yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret ettiği etkinliğe ilişkin merak edilen bir soru daha cevaplandı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST'in neden erkene alındığını katıldığı programda açıkladı. 

CNN Türk'te canlı yayına konuk olan Fatih Kacır, "Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türkiye savunma sanayiinde kritik platformlarını yerli geliştirme imkanına sahip oldu. HÜRJET’in önündeyiz, HÜRJET Türkiye’nin milli eğimi uçağı biz bu HÜRJET ile kendi Milli Muharip Uçak’ımızın pilotlarını yetiştireceğiz. Büyük bir gurur vesilesi." dedi. 

'GÖKBEY'İ GERÇEKLEŞTİRDİK, ATAK-2'Yİ YAPMAK MÜMKÜN OLDU'

Devamında Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST'e ve Türk savunma sanayisindeki son gelişmelere ilişkin şöyle konuştu:

"Dün itibarıyla 2 milyona yakın misafiri ağırlamıştı. Bu sabah itibarıyla 2 milyon barajını geçti. TEKNOFEST eşi benzeri olmayan rekora 2023 yılında imza atmış oldu.

Son birkaç yıl içerisinde Türkiye farklı platformlarda geliştirilmiş milli İHA’ları peşi sıra devreye aldı. AKSUNGUR’u ANKA’yı tamamlamıştık. Öncesinde Bayraktar TB-2 İHA ve Bayraktar Mini İHA’yı gerçekleştirmiştik.

Şimdi ağır sınır taarruz helikopteri Atak-2'yi uçurduk. Bir şey daha yaptık. GÖKBEY’in önündeyiz geçtiğimiz yıllarda uçurmayı başarmıştık. GÖKBEY buraya uçuş yaparak geldi. Yerli motor takıldı, testlere başladı. Buraya yerli motorla gelmedi ama GÖKBEY yerli motorla uçuyor.

GÖKBEY’i milli motorla uçurmayı, 1400 beygir gücünde TEİ tarafından üretilen Eskişehir’den Türk mühendislerinin alın teri ile uçurmayı başardık.

Bu projeler peşi sıra nasıl gerçekleşiyor. Bir projede elde ettiğimiz deneyim diğer projenin kapısını aralıyor. GÖKBEY’i gerçekleştirdik, ATAK-2'yi yapmak mümkün oldu."

TEKNOFEST'İN ERKENE ALINMA NEDENİNİ AÇIKLADI

Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST'in tarihinin bu yıl erkene alınmasına ilişkin ise şu şekilde bir açıklama yaptı:

"Biz 2018’de başladık ve bir karar aldık 2020’de Anadolu’ya gideceğiz dedik. Gaziantep’te TEKNOFEST’i gerçekleştirdik. 2021’de karar aldık. TEKNOFEST’i kardeş coğrafyalarda gerçekleştireceğiz dedik. 2023’te bir karar aldık. TOGG yollara çıkmış, KIZILELMA göklere erişmiş, HÜRJET uçunu, ATAK-2 uçuşunu gerçekleştirmiş. TCG Anadolu dünyanın ilk SİHA gemisi teslim edilmiş, milletimiz Cumhuriyetin 100’üncü yılında bizden daha fazlasını istiyor 3 TEKNOFEST düzenleyeceğiz dedik. 30 Ağustos’ta Ankara’da olacağız, seçimden önce de seçimden sonra da TEKNOFEST olacak.

Bu eserleri geliştiren mühendislerimiz bu eserlerin geliştirilmesine liderlik eden herkes eserleri ile iftihar etmekte özgür.

Öncelikle insan kaynağımızın kendine güvenini yeniden kazanmasına vesile olan bir festival. Dünyada bugün en fazla pilot olmak isteyen çocuk Türk milletinin evlatları. TEKNOFEST’lerin buna çok katkısı oldu.

Az önce özel sektör firmalarımızın önünden geçtik. Savunma sanayiinde proje sayısı katlanarak arttı. 2023’te 6 milyar doları aşacağız."

(Kaynak: Haber Merkezi) 

Bakan yardımcısı cevapladı: TEKNOFEST bu yıl neden erkene alındı?

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...