Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bayraktar Akıncı TİHA’dan tam isabet!

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA bir testi daha başarıyla tamamladı. Roketsan’ın milli olarak geliştirdiği hava aracından atılan İHA-230 füzesi ile gerçekleştirdiği test atışında hedefi tam isabetle vurdu.

Kaydet
a- | +A

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi çerçevesinde Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla sürüyor.

Bayraktar Akıncı TİHA’dan tam isabet! - 1. Resim
Başlık ResmiBayraktar Akıncı TİHA’dan tam isabet! - 1. Resim

SÜPERSONİK FÜZE ATIŞ TESTİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Füzesi ile 2 Mart 2024’te gerçekleştirilen test atışı başarıyla tamamlandı.

Bayraktar Akıncı TİHA’dan tam isabet! - 2. Resim
Başlık ResmiBayraktar Akıncı TİHA’dan tam isabet! - 2. Resim

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan Bayraktar AKINCI, uzun menzilli atış testi icra etmek üzere Sinop’a yol aldı.

Bayraktar Akıncı TİHA’dan tam isabet! - 3. Resim
Başlık ResmiBayraktar Akıncı TİHA’dan tam isabet! - 3. Resim

Bayraktar AKINCI’nın Sinop Atış Alanı’nda ateşlediği KKS/ANS güdümlü İHA-230 Füzesi, Karadeniz üzerinde uzak mesafedeki noktayı tam isabetle vurdu.

BAKMADAN GEÇME
Bayraktar TB3
HABER

Bayraktar TB3'ten 20'de 20... Bir test daha başarıyla bitti

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.