Bayraktar AKINCI TİHA'lar deprem bölgesinde: Bu defa depremzedeler için havalandılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayraktar AKINCI TİHA'lar deprem bölgesinde: Bu defa depremzedeler için havalandılar

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'nin milli gururu Bayraktar AKINCI TİHA'lar, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen deprem bölgesinde tespit ve arama kurtarma uçuşu gerçekleştirerek, arama-kurtarma çalışmlarına destek veriyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük deprem sonrası 10 ilimizde meydana gelen sarsıcı yıkım, binlerce canın hayattan kopmasına sebep oldu. Acı bilançonun daha da artmaması için canla başla mücadele eden arama-kurtarma ekiplerine, AKINCI TİHA'lar da dahil oldu. 

ZORLU HAVA ŞARTLARINDA SAATLER SÜREN UÇUŞ

Baykar'dan yapılan açıklamada, depremin hemen ardından Batman ve Şanlıurfa'dan havalanan TSK'ya ait 2 adet Bayraktar AKINCI TİHA'nın, tespit, arama kurtarma desteği ve koordinasyon faaliyetleri için görev uçuşuna başladığı belirtildi.

Depremin ilk günü yoğun hava muhalefeti, fırtına, kar yağışı ve bütün bölgeyi kapatan yoğun bulutluluk nedeniyle uçaklar ve helikopterler havalanamazken insansız olduğu için Bayraktar AKINCI TİHA’lar risk alınarak havalanabildi.

Deprem bölgesi üzerindeki sert hava şartları istenilen ölçüde görüntü alınmasına engel olurken Bayraktar AKINCI TİHA, en küçük bir görüntü fırsatını dahi değerlendirebilmek için zorlu hava şartlarında saatlerce süren uçuşlar yaptı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...