Borsada Elon Musk rüzgarı: Artık Twitter'ın en büyük hissedarı!

Düzenleyen:
Borsada Elon Musk rüzgarı: Artık Twitter'ın en büyük hissedarı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeeme geliyor. Ancak bu kez Twitter'dan pasif hisse satın alarak şirketin hisselerini yüzde 28 yükseltti.

Elektrikli otomobil devi Tesla ve SpaceX uzay şirketinin kurucusu ve CEO'su Elon Musk, yine çok konuşulacak bir adım attı. Milyarder girişimci, sosyal medya devi Twitter'dan yüzde 9.2 pasif hisse satın aldı. Musk'ın hisse satın aldığı haberlerinin hemen ardından piyasa hareketlendi. 

Twitter hisselerinin açılış öncesi işlemlerde yüzde 28 oranında yükseldiği görüldü. Yeni yayımlanan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyasına göre Musk, Twitter’da yüzde 9,2 pasif hisseyi temsil eden 73 milyon 486 bin 938 hisseye sahip. Hisse, Twitter’ın Cuma günkü kapanış fiyatına göre 2,89 milyar dolar değerinde. Böylece Musk, Twitter'ın en büyük hissedarı oldu.

Mikroblog sitesi Twitter'da 80 milyonu aşkın takipçisi bulunan Elon Musk, platformun en popüler kullanıcıları arasında. Geçtiğimiz hafta Twitter'ın ifade özgürlüğü anlayışını eleştiren Musk'ın yeni bir sosyal medya platformu kuracağı haberleri çıkmıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...