Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

BYD çalışmalara başladı! Çinli otomobil devi insansı robot geliştiriyor

BYD çalışmalara başladı! Çinli otomobil devi insansı robot geliştiriyor
Fotoğraf Başlığı BYD çalismalara basladi! Çinli otomobil devi insansi robot gelistiriyor

Çinli otomotiv devi BYD, insansı robotlar ve yapay zeka ürünleri geliştirmek için özel bir laboratuvar kurdu. Tesla'ya rakip olmak için robot teknolojileri alanındaki çalışmalarını hızlandıran BYD gelecekte adından söz ettirmek istiyor.

Kaydet
a- | +A

Çinli otomotiv devi BYD, küresel pazarlarda büyümesini sürdürürken, yüksek teknoloji alanında da önemli adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, insansı robotlar ve yapay zeka tabanlı ürünler geliştirmek için özel bir ekip kurarak bu alanda iddialı projelere imza atmayı planlıyor. Yerel medya kaynaklarına göre, BYD, robot teknolojileri ve yapay zeka konusunda bir dizi yenilikçi projeyi hayata geçirecek.


BYD çalışmalara başladı! Çinli otomobil devi insansı robot geliştiriyor - 1. Resim
Başlık ResmiBYD çalışmalara başladı! Çinli otomobil devi insansı robot geliştiriyor - 1. Resim

Cnevpost'nin haberine göre BYD, insansı robotlar geliştirmek için "Future Lab - Gelecek Laboratuvarı" adını verdiği bir özel ekip kurdu. Yeni laboratuvar, insansı robotlar ve diğer somutlaştırılmış yapay zeka ürünlerinin geliştirilmesine odaklanacak.


BYD çalışmalara başladı! Çinli otomobil devi insansı robot geliştiriyor - 2. Resim
Başlık ResmiBYD çalışmalara başladı! Çinli otomobil devi insansı robot geliştiriyor - 2. Resim

Şirket, bulaboratuvar için yetenekli mühendisler ve araştırmacılar arayarak yüksek maaşlarla davetlerde bulunuyor. Başlangıçta endüstriyel robotlar ve otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV’ler) üzerine yoğunlaşılacak, ancak diğer robot türlerinin de araştırma aşamasında olduğu belirtiliyor.


BYD çalışmalara başladı! Çinli otomobil devi insansı robot geliştiriyor - 3. Resim
Başlık ResmiBYD çalışmalara başladı! Çinli otomobil devi insansı robot geliştiriyor - 3. Resim

BYD’nin planları arasında insan benzeri robotlar ve iki ayaklı robotlar bulunuyor. Şirketin WeChat platformunda yayımlanan iş ilanları, üniversitelerden yeni mezun yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bu projelere katılmaları için davet edileceğini gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME
BYD
HABER

BYD'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım! Manisa'daki fabrika için ÇED süreci başladı, 12 bin kişi çalışacak

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.