Cep telefonları bizi izliyor! Ön kameraların gözü üstümüzde...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cep telefonları bizi izliyor! Ön kameraların gözü üstümüzde...

Teknoloji Haberleri

Telefonların yüz tanıma ve göz hareketlerini algılama becerilerine sahip ön sensörleri, internette gezinirken insanları analiz ederek neye ilgi duyduğunu tahmin ediyor. Bu özellik, gece de devam ediyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Bilişim Uzmanı Orhan Toker, telefonların ön kameralarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Telefonların karanlıkta yüzümüzü tanımasının, gece de çalışmaya devam ettiklerinin kanıtı olduğunu belirten Toker “Telefonlar geceleri biz uyurken gece görüş taramasıyla yüzlerimizi algılayabiliyor. Eğer izin verdiğimiz uygulamalarda böyle bir şey varsa gece görüntümüzü de alabilir. Zaten telefonlarımızı gündüz kullandığımız zamanlarda bile göz bebeklerimizin büyüyüp küçülmesiyle ilgili analizler yaparak hangi ürünleri beğendiğimizi, hangi konulara ilgi duyduğumuzu tahmin ederek bize önerilerde bulunuyor ve içerikler sunuyor” dedi.

KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Bazı uygulamaların hiç gerek olmadığı hâlde kameraya erişim izni istediğini, izin verilmediğinde de çalışmadığına dikkat çeken Toker “Bazı insanlar bu duruma karşı kameraları bir bant ya da etiket yardımıyla kapatarak çözüm bulmaya çalışıyor. Ancak ön kamerayı kapatanlar, bazı uygulamaları çalıştırırken problem yaşadıklarını söylüyor” ifadelerini kullandı.

Alınması gereken tedbirler konusunda da tavsiyelerde bulunan Toker “Geceleri yatak odalarımızda, mahrem alanlarımızda telefonlarımızı bulundurmamaya dikkat etmeliyiz. Deprem korkusu yaşayan bazı insanlar kolay ulaşabilmek için geceleri telefonları başucundan ayırmak istemiyor. Onlar da telefonları yanlarındaki çekmeceye koyabilir. Telefonu tamamen kapatmanın da pek işe yaradığını düşünmüyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Teknoloji
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...