Çıkmaza giren Activision - Microsoft anlaşmasında süre uzatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çıkmaza giren Activision - Microsoft anlaşmasında süre uzatıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft'un oyun yayıncısı Activision'ı satın alma anlaşması bir türlü noktalanamıyor. Tarihi anlaşma beklemede kalmaya devam ederken, bir mahkeme, Microsoft'un İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu'nun anlaşmayı engelleme kararına yaptığı itirazı durdurdu.

Microsoft, Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolara satın almasıyla ilgili Rekabet ve Piyasalar Kurumu'nun (CMA) endişelerini çözmeye çalışırken yeni bir gelişme yaşandı. Microsoft ve Birleşik Krallık'ın antitröst düzenleyicisi arasındaki yasal savaşa 'şartlı' iki aylık ara verildi. CMA'nın kararlarına ilişkin itirazları inceleyen Rekabet Temyiz Mahkemesi'nden (CAT) Yargıç Marcus Smith, düzenleyici kurumdan bunun doğru hareket tarzı olduğuna dair kanıt isterken, bir yandan da yasal mücadeleyi şimdilik durdurdu.

Engadget'in haberine göre Smith, CMA'nın, davayı geciktirmek için koşullardaki önemli bir değişikliği veya 'özel nedenleri' gösteren kanıtlar sunarak erteleme başvurusunu gerekçelendirmesini istiyor. Ayrıca, düzenleyicinin üstlenmeyi planladığı herhangi bir yeni istişare sürecini "herkesin nasıl çalışacağı konusunda net olması için" detaylandırmasını da talep etti. Yargıç, CMA'dan Perşembe günü kanıt sunmasını istedi.

YASAL SÜREÇTE YENİ PERDE 

CMA, bulut oyun sektöründe tekelleşmeye yol açacağı endişesiyle iki büyük şirket arasındaki birleşmeyi engellemeye yönelik hamleler yaptı. Microsoft ise, CMA'nın engelleme kararına itiraz etti. CAT, 28 Temmuz'da başlayan bu davaya bakacaktı. Ancak ABD'deki Federal Ticaret Komisyonu (FTC) geçtiğimiz hafta birleşmeye karşı verdiği mücadeleyi 'kaybetti'. CMA ise, Microsoft'tan değiştirilmiş bir satın alma anlaşmasını değerlendireceğini açıkladı.

CMA, Microsoft ve Activision, CAT'den daha fazla süre istedi ve mahkeme talebi kabul etti. Pazartesi günkü duruşmada, birleşme için son tarih olan 18 Temmuz olmasına rağmen Microsoft'un CMA'ya değiştirilmiş bir teklif sunmadığı ortaya çıktı. Microsoft ve Activision ya mevcut anlaşmalarının uzatılmasını kabul etmek zorunda kalacaklar ya da şartları yeniden müzakere etmek zorunda kalacaklar. Aksi takdirde Activision, 3 milyar dolar gibi yüklü bir miktarda tazminat ile anlaşmadan çekilebilir. 

MICROSOFT İNGİLTERE'Yİ HENÜZ İKNA EDEMEDİ

Bazı haberler, Microsoft'un CMA'nın endişelerini gidermek için Birleşik Krallık'ta bazı bulut oyun haklarını satabileceğini öne sürdü. Microsoft, oyunlarını platformlarında sunmak için üçüncü taraf bulut oyun şirketleriyle anlaşmalar imzaladı ve bu, Avrupa Birliği'nin birleşmeyi onaylaması için yeterliydi.

Bu arada, ABD'de de işler oldukça ilginç ilerledi. FTC'nin 2 Ağustos'tan itibaren satın almayla ilgili kendi delil niteliğindeki duruşmasını düzenlemesi planlanıyor. FTC, birleşmeyi engellemek için dava açtı ve ihtiyati tedbir talebinde bulundu ancak başarısız oldu. Bu nedenle, Microsoft ve Activision şirketlerinin Ağustos ayının başına kadar anlaşmayı tamamlamaya çalışacağı tahmin ediliyor. 

Öte yandan, CMA anlaşmazlığına rağmen birleşmeyi ilk son tarihe kadar tamamlamaya çalışacaklarına ve Birleşik Krallık'ta faaliyetlerine devam etmek için bir geçici çözüm bulacaklarına dair tahminler vardı ancak tüm taraflar dostane bir çözüm bulmaya istekliyken, bu noktada bu pek mümkün görünmüyor.

CMA davayla ilgili nihai kararını vermesi için 29 Ağustos'a kadar altı hafta daha süre verdi.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...