CoinTR Türk lirasının yabancı kripto para borsalarına gitmesini engelleyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CoinTR Türk lirasının yabancı kripto para borsalarına gitmesini engelleyecek

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kripto paralarda başlayan yükseliş yeniden dikkatleri Bitcoin’e çevirirken CoinTR Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Ercan Gül, küresel rekabete girmeye hazırlandıklarını söyledi.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - CoinTR Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Ercan Gül, böyle dönemlerde kullanıcıların TL bakiyelerini yerel borsalar aracılığıyla kriptoya çevirip globale aktardığını belirterek, “CoinTR olarak globalde de sunulan hizmetleri sağlayan altyapımız sayesinde bu hacmi içeride tutmayı ve küresel bir rekabete girmeyi amaçlıyoruz” dedi.

CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu da sadece bir kripto para borsası olmadıklarını, aynı zamanda bir blok zincir teknoloji merkezi olduklarını belirterek, bu doğrultuda İstanbul Finans Merkezinde irtibat ofisi açacaklarını söyledi. Eşelioğlu “Ulusal ve uluslararası finans piyasalarıyla daha entegre çalışabilmek, dijital geleceğin merkezi olmak için çalışıyoruz. Yurt dışı ve yurt içindeki hizmet kapsamımızı arttırabilmek adına küresel ve lokal regülasyonlar ile ihtiyaçları takip ederek büyüme stratejimizi geliştirmeyi, muhtemel satın almalara imza atmayı hedefliyoruz. Bu iş birliklerinden bir tanesi de EOS Network stratejik ortaklığı ile Türkiye’de kuracağımız laboratuvar. CoinTR olarak küresel bir ticaret merkezi olan İstanbul’un temel rekabet gücünü artırarak teknolojik uzmanlığına katkıda bulunmaya çalışacağız” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...