Denizlerin hayalet kamikazesi: HAVELSAN'dan İDA ÇAKA

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye, insansız hava araçlarında yaptığı çalışmaları deniz alanında da sürdürüyor. HAVELSAN'ın ürettiği kamikaze insansız deniz aracı ÇAKA da bunlardan biri. Dalış yapabilen kamikaze insansız deniz aracı ÇAKA DAY-KİDA hem su altında hem de su üzerinde faaliyet gösterebiliyor.

Küçücük bir araç yüzlerce metre uzunlukta ve tonlarca ağırlıktaki bir gemiyi yok edebiliyor. Teknolojinin geldiği son noktadaki ürünlerin etkinliğini Rusya-Ukrayna’da görüyoruz.

Rusya Ukrayna savaşı karadan denizlere sıçradı ve bu savaşta Ukrayna’nın elini güçlendiren bir  konu da insansız deniz araçları oldu. Artık deniz operasyonlarında yükselen güç bu araçlar!

Kamikaze insansız deniz aracı ÇAKA, bu alanda Türkiye'nin elini oldukça güçlendiriyor.

HAVELSAN deniz savunma teknolojilerinde lider konumda. Dalış yapabilen kamikaze insansız deniz aracı ÇAKA DAY-KİDA hem su altında hem de su üzerinde faaliyet gösterebiliyor.

Deniz harplarında kuralları yeniden tanımlıyor bu araçlar, su üstü hedeflerine karşı gizli ve etkili vuruşlar yapabiliyor.

ÇAKA DAY-KİDA üzerinde kuvvetli patlayıcı mühimmatlarını taşıyabiliyor. Su altında çalıştığında düşman unsurlarını hazırlıksız yakalayıp etkili şekilde hedeflerini vurabiliyor.

Birden fazla birim için merkezi bir komuta ve kontrol noktası sunuyor.

Hız, gizlilik, dayanıklılık, ateş gücü kombinasyonları hepsi bir arada yani etkinliği çok yüksek.

KIRIM'DAKİ KERÇ KÖPRÜSÜNDEKİ PATLAMA

Köprünün altında patlamanın hemen öncesinde hızla bir cisim geçti, su yüzeyinde dalga ve köpükler oluştu ve bu ufacık hareket sonrası köprü üzerindeki yakıt taşıyan kamyon eş zamanlı patladı. Bu patlamanın Ukrayna gizli servisi tarafından insansız deniz aracı ile yapıldığı iddia edilmişti. Rusya köprüyü savaş uçakları, gemiler, askeri yunuslar, askeri dalgıçlar vb. 20 farklı yöntemle koruyordu. Ancak günümüz teknolojisi bunların hepsini önemsiz bırakıyor.

Bu teknolojiler çok önemli bunlara sahip olmak bunları üretmek çok önemli.

Yerli ve milli teknolojilerin gelişmesi için yatırım yapan Türkiye, işte bu alanda da yatırımlar yaparak hem gücüne güç katıyor hem de caydırıcılığını artırıyor.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...