Elon Musk, haber sitelerine savaş açtı: X'i medya kuruluşu yapmak istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Elon Musk, haber sitelerine savaş açtı: X'i medya kuruluşu yapmak istiyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Elon Musk, satın aldıktan sonra X'te (eski adıyla Twitter) birçok yenilik yaptı. İş insanının yaptığı son değişiklik, sosyal medya platformuyla ilgili planlarını ortaya koyuyor.

Elon Musk, satın aldıktan sonra eski adıyla Twitter'da birçok yenilik yaptı. Hatta yeniliklerden biri de şirketin adını ve logosunu da değiştirerek X yapmak oldu. Bugün Engadget tarafından yayınlanan bir habere göre Elon Musk, medya kuruluşlarına bağlantı veren gönderileri sınırlandırıyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmese de bağlantı olan ve olmayan iki gönderinin karşılaştırılması durumu ortaya koyuyor.

X, NEW YORK TIMES BAĞLANTILI GÖNDERİLERİ SINIRLANDIRIYOR

Engadget tarafından bugün yayınlanan habere göre Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu X'te medya devi New York Times'a bağlantı veren gönderileri sınırlandırıyor.

Konuyla ilgili iddia, eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama tarafından paylaşılan gönderideki etkileşim verilerinde ortaya çıkıyor. Barack Obama tarafından paylaşılan NYT bağlantılı bir gönderi, diğerlerine göre çok daha az etkileşim alıyor.

Elon Musk'ın X'te neden böyle bir kısıtlama yaptığına dair açıklama yapılmadı. Fakat iş insanının X'i haber merkezi platformu yapma isteği uzun süredir biliniyor. Hatta "Gelire Dönüştürme" özelliğinin gelmesinden sonra X'e gelmesinden sonra Elon Musk, gazetecileri X Premium abonesi olmaları için teşvik eden paylaşımlar yaptı.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki ağustos ayından çıkan haberlerde Elon Musk'ın rakip sosyal medya platformlarının bağlantısı olan gönderiler için de sınırlandırma yaptığı ortaya çıktı. Güncel süreçte ise durumun düzeldiğine dair herhangi bir bilgi yok.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...