Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Elon Musk Tesla Optimus'u anlattı: 'Herkes anne babasına insansı robot hediye edecek'

Elon Musk Tesla Optimus'u anlattı: 'Herkes anne babasına insansı robot hediye edecek'

Elon Musk, çevrim içi yayımlanan bir makalede Tesla'nın Optimus isimli insansı robotu hakkında yeni ayrıntıları paylaştı. Tesla şirketinin CEO’su Musk, Optimus’un maliyeti ve kullanım alanlarına da değindi.

Kaydet
a- | +A

Endüstriyel ve ev içi kullanım için tasarlanan insansı robot Optimus, Ağustos 2021'deki Tesla AI Day’de (Yapay Zeka Günü’nde) tanıtılmıştı. 30 Eylül 2022’de gerçekleşecek Tesla AI Day’de ise piyasaya sürülecek. Tesla Bot da denilen insansı robot hakkında China Cyberspace dergisine makale yazan Musk, “Tesla Botları başlangıçta tekrarlayan, sıkıcı ve tehlikeli görevlerde insanların yerini alacak şekilde tasarlandı. Ancak vizyonumuz robotların yemek pişirmesi, çim biçmesi ve yaşlılara bakması gibi milyonlarca haneye hizmet etmesi yönünde” diyor. Devamında da Musk, insan benzeri uzuvlara ve özelliklere sahip olacak robotun kasıtlı olarak bu şekilde tasarlandığını belirtiyor.

'İNSANSI ROBOTLARIN KULLANIMI ARTACAK'

Makalede Elon Musk, Optimus insansı robotu şöyle açıklıyor: “Tesla Bot bir yetişkinin boyuna ve ağırlığına yakın. Ağır nesneleri taşıyabiliyor ve kaldırabiliyor, küçük adımlarla hızlı yürüyebiliyor ve yüzündeki ekran insanlarla iletişim için etkileşimli bir arayüz. Bu robotu neden bacakları olacak şekilde tasarladığımızı merak edebilirsiniz. Çünkü insan toplumu, iki kol ve on parmak ile iki ayaklı bir insansı etkileşime dayanmaktadır. Yani bir robotun çevreye uyum sağlamasını ve insanların yaptığını yapabilmesini istiyorsak, kabaca bir insanla aynı boyut, şekil ve yeteneklere sahip olması gerekir."

Milyarder iş insanı Elon Musk, önümüzdeki ay robotun bir prototipini ortaya çıkardıktan sonra Optimus’un zekasını geliştirmeye ve büyük ölçekli üretim sorununu çözmeye odaklanmaya çalışacaklarını söyledi. Bu konuda Musk, “Bundan sonra, üretim arttıkça ve maliyetler düştükçe insansı robotların kullanışlılığı her yıl artacaktır. Gelecekte, bir ev robotu bir arabadan daha ucuz olabilir. Belki on yıldan daha kısa bir süre içinde insanlar anne babalarına doğum günü hediyesi olarak bir robot alabilecekler” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Tesla araçta yapay zeka at arabasını tır sandı
HABER

Tesla araçta yapay zeka at arabasını tır sandı

BAKMADAN GEÇME
Xiaomi Tesla
HABER

Xiaomi Tesla'ya unutamayacağı bir çelme taktı: İnsansı robotun ilk prototip ürünü sahnede

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.