Elon Musk, Twitter eşyalarını ve tabelasını açık artırmada satacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk, Twitter eşyalarını ve tabelasını açık artırmada satacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sosyal medya dünyasında bir devir adeta kapandı ve Twitter olarak bilinen platformun adı X oldu. Şirketin sahibi Elon Musk, 'Twitter' yazan tabelayı ve şirkete ait bazı eşyaları açık artırmada satma kararı aldı.

YAZAR: SEVDA KILIÇ - Milyarder Elon Musk, şirketin X adını alarak yeniden markalaşmasından sadece birkaç hafta sonra 'Twitter' yazan bina tabelalarını ve şirketin diğer ürünlerini açık artırmaya çıkarıyor. Eşyalar arasında sehpalar, büyük boy kuş kafesleri ve viral olan resimlerin yağlı boya tabloları yer alıyor. Ayrıca onlarca masa ve sandalye, bir DJ kabini ve müzik aletleri de satışa koyulacak arasında.

Geçtiğimiz yıl sosyal medya platformunu satın aldığından beri Musk, maliyetleri düşürmek için binlerce kişiyi işten çıkardı. BBC'nin haberine göre, müzayedenin adı 'Twitter Yeniden Markalaşma: Hatıra Eşyası, Sanat Eseri, Ofis Varlıkları ve Daha Fazlasını İçeren Çevrim içi Müzayede!' olarak belirlendi.

Elon Musk, Twitter eşyalarını ve tabelasını açık artırmada satacak

Satışa sunulan Twitter tabelalarından biri, şirketin San Francisco'daki genel merkezindeydi. Twitter'da viral olan fotoğraflardan oluşan iki yağlı boya tablo da açık arttırmayla satılacak. İlki, Ellen Degeneres'in 2014 Akademi Ödülleri'nde çektiği yıldızlarla dolu özçekimi. Diğeri ise dönemin ABD Başkanı Barack Obama'nın Kasım 2012'de yeniden seçildiğinde attığı tweet. O dönemde platformun en çok beğenilen tweet'i buydu.

Elon Musk, Twitter eşyalarını ve tabelasını açık artırmada satacak

MÜZİK EŞYALARI DA SATILACAK

Müzayedede ayrıca gitarlardan bateri kitlerine ve amplifikatörlere kadar uzanan müzik ekipmanlarının yanı sıra kontrolör, mikser ve hoparlörlerin bulunduğu bir DJ kabini de yer alıyor. Açık artırma evi Heritage Global Partners'a göre her lot (satışı yapılacak şeylerin sıralanması) için minimum teklif 25 dolar civarında olacak. Açık artırma 12 Eylül'de başlayacak ve iki gün sürecek.

Bu yılın başlarında Twitter, San Francisco'daki genel merkezinde bulunan birçok eşyayı açık artırmada sattı. Ünlü kuş logosunu temsil eden bir heykel en yüksek teklifi alarak 100 bin dolara satıldı.

Temmuz ayında firma, mavi kuş logosunu markanın temsilinden çıkararak, yerine siyah beyaz bir X işaretini koydu.

(Kaynak: BBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...