Elon Musk Twitter hisselerini neden satın aldı? 'O gencin peşine düşecek' iddiası

Düzenleyen:
Elon Musk Twitter hisselerini neden satın aldı? 'O gencin peşine düşecek' iddiası

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter'dan yüzde 9,2'lik pasif hisse satın alarak sosyal medya ağının en büyük hissedarı oldu. Peki, Musk'ın böyle bir karar alarak herkesi şaşırtmasının arkasındaki sebep ne? Bir iddia kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter'dan hisse satın almadan sadece kısa süre önce sosyal medya devini eleştirerek takipçilerine platformun gerçekten bir ifade özgürlüğü sunup sunmadığını sordu. Herkes Musk'ın Twitter'a rakip bir sosyal medya ağı kuracağını düşünürken bir anda Musk, Twitter'dan hisse satın alarak en büyük hissedarı olduğu medya devinin yönetim kurulu toplantılarında yer almaya hak kazandı.

Twitter'da Elon Musk'ın özel jetini takip eden genci hatırlıyor musunuz? Ocak ayında milyarder Tesla ve SpaceX CEO'su, Twitter'da Musk'ın jetinin konumunu paylaşan 19 yaşındaki gence bunu yapmayı bırakması için 5 bin dolar teklif etmişti. Ancak genç, teklifi reddederek daha yüksek bir rakam istedi. İşte bu olayı Musk'ın aniden sosyal medya platformunun yaklaşık yüzde 9'unu satın almasına ve ardından hızla yönetim kuruluna katılmasına bağlayan ilginç bir teori var.

JETİNİ TAKİP EDEN GENCİ TWITTER'DAN ATABİLİR

Musk'ın jetini takip eden Jack Sweeney, Musk'ın hisse alımlarını gösteren bir grafiği

retweet ederek (paylaşarak) bir iddiada bulundu: "Elon, ona hayır dediğim için Twitter hissesi almaya mı başladı?" Sweeney'in bu iddiası birçok kişinin kafasında soru işaretleri bıraktı. Sık sık ifade özgürlüğünden yana olduğunu dile getiren Musk, gerçekten de jetini takip eden genci Twitter'dan uzaklaştırmak için hisse satın almış olabilir mi?

Sweeney'in bir takipçisi ise tweete cevap olarak, "Elon'un gerçekte ne kadar özgür konuşma yaptığını görelim" dedi. Bununla birlikte, pek çok kişi ise Musk'ın böyle bir hedef doğrultusunda hisse satın almasının mümkün olmadığını düşünüyor. Milyarder girişimcinin Twitter'ı daha fazla trollemek için bu adımı attığını düşünenler var. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...