Elon Musk, 'X' adı için mahkemelik oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Elon Musk, 'X' adı için mahkemelik oluyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Milyarder iş insanı Elon Musk, temmuz ayında sosyal medya şirketi Twitter'ın adını 'X' yapmıştı. Bir başka ABD merkezli firma, X adını daha önce satın aldığını gerekçe göstererek Musk'a dava açtı.

Elon Musk, 2022 yılının sonlarına doğru sosyal medya şirketi Twitter'ı satın aldı ve ardından platformda büyük değişiklikler yapmaya başladı. Bu değişikliklerin en 'büyüğü' ise şirketin adını değiştirmek oldu. Temmuz ayına geldiğimizde Musk, yıllardır 'Twitter' olarak bildiğimiz sosyal medya ağının adını 'X' yaptı. Bu değişiklikten çok sayıda kullanıcı hoşnut olmadı ve ayrıca X adını taşıyan bir başka şirket de...

X'in sahibi Elon Musk, ABD merkezli bir şirket tarafından kendi adına yazılan mektupla dava edildi. Musk'a dava açan bu şirketin adı X Social Media. Şirket, Pazartesi günü Florida federal mahkemesinde açtığı davada, Musk'ın Twitter için X adını alarak ticari marka hakkını ihlal ettiğini savundu.

X'E TAZMİNAT DAVASI 

2016'dan beri X Social Media adını taşıyan reklam ajansı, Facebook reklamlarına 400 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını vurguluyor. Şimdi, Twitter'ın adının X olmasıyla gelir kaybına uğradığını iddia ediyor. Reklam ajansı, sosyal medya ağının X adını almasının yasaklanmasını istiyor ve ayrıca Musk'tan tazminat talep ediyor. 

Öte yandan, Musk konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. 

'X' adı nedeniyle sosyal medya şirketi, ticari marka anlaşmazlıklarıyla karşı karşıya kalmaya devam edecek gibi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...