Elon Musk'ın başı dertte! Ölümcül Tesla kazaları hapse sokabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Elon Musk'ın başı dertte! Ölümcül Tesla kazaları hapse sokabilir

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Otomobil devi Tesla ve CEO'su Elon Musk hakkındaki son iddialar gündeme bomba gibi düştü. Buna göre, şirket "gelişmiş sürücü destek sistemi"ne ilişkin bazı hataları görmezden gelerek piyasaya sürdü. Ölümcül kazalara yol açan bu hatalar nedeniyle Musk ve Tesla hakkında dava açılabilir.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bir yargıç, Tesla CEO'su Elon Musk'ın otomobil üreticisinin otopilot sistemindeki tehlikeli bir kusurun farkında olduğuna ancak yine de arabaların satışına devam ettiğine dair kanıtlar buldu. Reuters'in haberine göre hakim Reid Scott, Tesla'yı "otopilot sürücü asistanı" sisteminden kaynaklanan ölümcül bir kazayla ilgili kasıtlı suiistimal ve ağır ihmalle suçlayan bir davaya yeşil ışık yaktı.

Öte yandan, Tesla, bu yılın başlarında Kaliforniya'da açılan otopilot sistemiyle ilgili iki davayı kazandı. Musk, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, elektrikli araç üreticisinin bu yılın sonuna kadar "tamamen otonom sürüş"e ulaşabileceğini söyledi. 

Şimdi hakim Scott'un kararı, 2019 yılında Miami'nin kuzeyinde Tesla Model 3'ün karıştığı ölümcül kazayla ilgili dava açılmasının önünü açıyor. O kazada Model 3 sürücüsü Stephen Banner, önüne çıkan 18 tekerlekli bir kamyona çarparak ölmüştü.

TESLA'NIN OTOPİLOTU KAZAYA YOL AÇTI 

Mahkeme belgelerine göre yargıç Scott, Tesla'nın "ürünleri otonom olarak gösteren bir pazarlama stratejisi izlediğine" ve Musk'ın söz konusu teknolojiyle ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamaların "önemli bir etkiye sahip olduğuna" dair kanıtlar buldu.

Scott ayrıca kazayı, 2016'daki ürkütücü derecede benzer olan bir ölümcül kazayla karşılaştırdı. Joshua Brown isimli Tesla sahibi, otopilot sisteminin çapraz trafiği tespit edememesi ve arabayı yüksek hızla bir çekici römorkunun altına sürüklemesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Hakim, "Davalı Tesla'nın, CEO'su ve mühendisleri aracılığıyla 'otopilot'un çapraz trafiği tespit edememesi sorununun son derece farkında olduğu sonucuna varmak makul olacaktır." diye yazdı.

2019'dan beri otopilot sürüş sisteminin 700’den fazla kazaya karıştığı ve 17 kişinin öldüğü aktarılıyor.

Bu dava sonucunda hem Tesla hem de Elon Musk ceza alabilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...