Ford, elektrikli otomobil kararıyla herkesi şaşırttı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Ford, elektrikli otomobil kararıyla herkesi şaşırttı

T-Otomobil Haberleri  / Haber Merkezi

Elektrikli otomobiller giderek daha fazla popüler hale gelirken, Amerikan otomobil devi Ford, şaşırtan bir karara imza attı. Şirket, batarya fabrikasını küçülteceğini açıkladı. İşte nedeni...

Dünyanın en çok satan otomobil markalarından Ford, elektrikli araçlarıyla Tesla'ya rakip olarak gösterilirken ilginç bir karar aldı. Ford, elektrikli araçlara olan talebin azalmasını ve sendika işçileriyle yaptığı yeni anlaşmayı gerekçe göstererek batarya fabrikasını küçülteceğini duyurdu.

Ford'un Amerika Birleşik Devletleri'nde kurduğu elektrikli araç batarya fabrikası, bir diğer ABD'li firma Tesla'ya rakip olarak lanse ediliyordu. Bu arada, fabrika tam 3,5 milyar dolarlık yatırımla kuruldu.

FORD FABRİKASI KÜÇÜLMEYE GİDİYOR 

ShiftDelete.Net'in haberine göre, otomobil üreticisi, BlueOval Battery Park Michigan fabrikasında üretim kapasitesini yüzde 40 oranında azaltmayı planlıyor. Böylece, üretimde 35 GW/s’lik ilk hedeften 20 GW/s’e düşürecek. Personel sayısı da azalarak 2 bin 500 kişi yerine bin 700'e kadar gerileyecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ford yetkilisi, Michigan'da yer alan tesisin değerlendirmeler sonucunda yeniden boyutlandırılacağını vurguladı. Yetkili isim, elektrikli araçlara olan talebin azaldığını ve giderlerin arttığını, işçilerin ücretlerine yapılan zamların kendilerine büyük bir yük olduğunu itiraf etti.

Öte yandan Ford, geçtiğimiz ay, elektrikli araç üretimi için planladığı 12 milyar dolarlık harcamayı durdurmuş ve ABD’deki batarya fabrikası üretimlerini de askıya almıştı. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...