En çok satılan akıllı telefonlar belli oldu... vivo yapay zekayla listeyi karıştırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
En çok satılan akıllı telefonlar belli oldu... vivo yapay zekayla listeyi karıştırdı!

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akıllı telefon pazarında en çok talep gören markalar ve modeller ortaya çıktı. Son verilere göre, 2023'ün üçüncü çeyreğinde Apple, Samsung ve vivo markaları ön plana çıktı. vivo'nun şaşırtan yükselişi dikkat çekti.

2023'ün üçüncü çeyreğine ilişkin piyasa verileri gelmeye devam ediyor. Akıllı telefon pazarının üç aylık dönemdeki hakimleri de belli oldu. Yılın üçüncü çeyreğinde (temmuz, ağustos, eylül) Apple, Samsung ve vivo başta olmak üzere belli başlı markaların en yeni amiral gemisi telefonlarının satışlarda ciddi bir yükselişe geçtiği gözlemlendi.

Display Supply Chain Consultants'ın verilerine göre, Apple'ın iPhone 15 serisi bir önceki döneme göre yüzde 16 daha fazla satış başarısı yakaladı. Samsung'un 1 Ağustos'ta tanıttığı katlanabilir telefon modelleri Galaxy Z Flip5 ve Z Fold 5'in toplamda 1,2 milyon ön sipariş aldığı açıklandı.

Samsung'un bir diğer amiral gemisi akıllı telefon modeli Galaxy S23 Ultra'nın ise Galaxy S22'ye nispeten yüzde 23 daha fazla satıldığı ortaya çıktı.

ABD'li Apple ve Güney Koreli Samsung'un ardından Çinli vivo markası da dikkat çeken isimlerden biri oldu. vivo geniş dil modeli (LLM) yapay zeka özelliğiyle tanıtılan X100 serisi akıllı telefonlarıyla Çin'de tam anlamıyla yok sattı.

SAMSUNG'UN YENİ KATLANABİLİR TELEFONLARI REKOR KIRDI 

Galaxy Z Fold5 ve Flip5'in ön siparişte toplam 1,02 milyon adet satılmasıyla, geçtiğimiz yıl Galaxy Z Fold4 ve Z Flip4'ün 970 bin adetlik satış rekoru kırıldı. 

Samsung, Galaxy S23 satışlarını da artırmayı başardı. S23'ün geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan S22'den yüzde 23 daha iyi bir satış başarısı yakaladığı anlaşılıyor. 

Piyasaya çıktığı ilk 6 aylık süreçte 18,63 milyon adet Galaxy S23 satıldı. 

IPHONE PAYINI ARTIRDI 

Apple'ın eylül ayında piyasaya sürdüğü iPhone 15 serisinin, iPhone 14 serisine kıyasla yüzde 16 daha fazla satıldığı görüldü. 

YAPAY ZEKA VIVO'YA YARADI 

vivo'nun küresel pazarlara sunduğu yapay zeka özellikli yeni akıllı telefon modeli X100 listenin şaşırtan ismi oldu. Son dönemlerin yükselen markası, teknoloji devleri Apple ve Samsung kadar dikkat çekti. İlk önce Çin'de satışa sunulan X100 serisi, vivo'nun tarihindeki tüm akıllı telefon modellerinden daha fazla sattı. Böylece şirketin kasasına koyduğu para miktarı 140 milyon doların üzerine çıktı. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...