Facebook'ta yıllardır var! Twitter 'cinsiyet' özelliğini getiriyor

Düzenleyen:
Facebook'ta yıllardır var! Twitter 'cinsiyet' özelliğini getiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter, geçtiğimiz yıl sinyalini verdiği cinsiyet belirtme özelliğini geliştirmeye başladı. Buna göre, kullanıcılar profillerindeki bir bölümde sunulan 'zamirler' ile nasıl tanımlanmak istediklerini belirleyebilecek.

Projeyi ilk duyduğumuzdan bu yana neredeyse bir yıl geçti ancak nihayet tersine mühendis Alessandro Paluzzi, Twitter'ın bu özelliği geliştirmeye veya test etmeye başladığına ilişkin bir kanıt buldu. Uygulama geliştiricisi Paluzzi, profil ayarlarında kullanmak istediğiniz zamiri eklemenize izin veren henüz kullanıma sunulmamış bir bölüm keşfetti ve

'da ekran görüntüsünü paylaştı. 

Bununla birlikte, Twitter tarafından yeni yeni geliştirilmeye başlanan bu özelliği birçoğumuz aslında biliyoruz. Facebook kullanıcıları, seçenekleri üç ile sınırlı olmasına rağmen zamirlerini yıllardır seçebiliyor (kadın, erkek ya da belirtmek istemiyorum seçenekleri). Instagram, geçtiğimiz yıl insanların profillerinde adlarının yanında dört zamir göstermesine izin vermeye başladı (seçenekler kadın, erkek, özel, söylememeyi tercih ederim şeklinde).

Ayrıca LinkedIn, pandemide evden çalışma sistemiyle önemi artan Zoom ve Slack de zamir ekleme özelliklerini sundu. Video konferans uygulamaları, kullanıcılara toplantılarda adlarının yanında zamirlerini gösterme seçeneği sunarken, Slack zamirler için alanı geçtiğimiz yıl varsayılan bir özellik haline getirdi. Bununla birlikte, Twitter henüz zamir alanını ne zaman tanıtacağını açıklamadı.

BİR ÖZELLİK DE TWITTER SPACES İÇİN

Sosyal ağ Twitter, Clubhouse'a rakip olarak sunduğu Spaces ses odaları için de bir özellik getiriyor. Artık Spaces sunucuları kaydettikleri bir ses klibini kendi zaman tünelinde paylaşabilecek. Bu özellik artık iOS'taki belirli kullanıcılar tarafından test edilebiliyor. 

Twitter'a göre, iOS'taki herkes klipleri görebilir ve dinleyebilirken, Android ve web kullanıcılarının bu özelliği görmesi için biraz beklemesi gerekiyor. Şirket sözcüsü Joseph J. Nuñez The Verge'e yaptığı açıklamada, bu kliplerin 30 gün boyunca Twitter'da yayınlanacağını söyledi. Spaces kırpma işlevini yakın gelecekte Twitter'daki herkese genişletmeyi planlasa da, Twitter, klipleri şimdilik yalnızca Spaces sunucularıyla sınırlıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...