Geceleri modemi kapatmadan uyuyanlar dikkat: Tehlike saçıyor... Zararlarını duyunca hayatınız değişecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Geceleri modemi kapatmadan uyuyanlar dikkat: Tehlike saçıyor... Zararlarını duyunca hayatınız değişecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Günümüzde neredeyse her evde internet hizmeti bulunmakta. Ancak birçoğumuz modemin yerini bile unutuyoruz. Peki, modemin bir zararı olabilir mi? Modemler sağlığa zararlı mı? İşte bu yazıyı okuduktan sonra modemi kapatmadan uyuyamaz hale geleceksiniz…

Hayatımızın bir parçası haline gelen internet, yaşam alanımızın her yerini kuşatmış durumda. İnternet sayesinde tüm dünyayla bağlantı kurmak mümkün olurken çok çeşitli kaynaklara da ulaşabiliyoruz. Bu yüzden evlerimizde de internet bağlantısının olması son derece önem taşıyor. Günümüzde hemen hemen bütün evlerde internet bağlantısı olduğundan modem de bulunuyor. 

Evde internet kullanan herkesin yaptığı hataların başında modemi gece yatarken açık bırakmak oluyor. Fakat her gece modemi kapatmak yerine açık bırakmak sağlık ve güvenlik başta olmak üzere pek çok alanda ciddi risk barındırıyor. Birçok insan uyku sırasında modemi kapatmadığı için gece boyunca ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmakta.

MODEMİ AÇIK BIRAKMAK ZARARLI MI?

Gece saatlerinde modem açık kaldığı için insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Modemlerin yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar veriyor. Modemden yayılan radyasyona maruz kalmak kişide baş ağrısı, uykusuzluk, stres ve hatta kanser gibi ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor. Bunun dışında modemi gece saatlerinde boş yere açık bırakmak elektrik tüketimini arttırdığı için faturayı da yükseltiyor.

GECE MODEMİ KAPATMADAN 

Modemi açık bırakarak uyumanın sağlık açısından riskleri olduğu kadar güvenlik açısından da bazı tehlikeler taşıyor. Modem açık kaldığında ev interneti sürekli aktiftir. Bu yüzden, kötü amaçlı yazılımlar ve hacker saldırılarına açık hale geliyor. Modem kapatılmadığında saldırganların erişimine açık kalan ev ağından kişisel bilgiler çalınabilir.

Son olarak gece modemi açık bırakmak internet hızı ve performansını da düşürüyor. Modemlerin sürekli çalışması nedeniyle internet hızı ve performansında azalma meydana geliyor. Modemleri gece kapatma alışkanlığı kazanmak son derece önemlidir. Bu sayede evinizde elektrik tasarrufu yaparken bir yandan da sağlığınızı korumaya yardımcı olur.

(TGRT Haber)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...