Google iPhone'larda görünmek için kesenin ağzını açtı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Google iPhone'larda görünmek için kesenin ağzını açtı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Teknoloji devi Google'ın Apple'ın internet tarayıcısı Safari'de varsayılan arama motoru olmak için büyük bir ödeme yaptığı ortaya çıktı. Reklam gelirinin yüzde 36'sının Google tarafından ödendiği söyleniyor.

Google ile Apple arasındaki en büyük ve "gizli" anlaşmanın detayları, Chicago Üniversitesi profesörlerinden Kevin Murphy'nin ABD Adalet Bakanlığı'nın Washington'daki antitröst davasında Google'ı savunurken verdiği ifadede ortaya çıktı. Murphy'nin açıklamasına göre Google, Apple'ın Safari tarayıcısı aracılığıyla yapılan arama reklamlarından elde ettiği gelirin yüzde 36'sı ile Apple'a ödeme yapıyor.

ABD merkezli teknoloji ve yazılım devi Google, Apple ve diğer distribütörler üzerinde varsayılan arama motoru olmak için sadece 2021 yılında bile 26,3 milyar dolar ödemiş. 

Öte yandan, Google, geçtiğimiz hafta mahkemeye başvurarak anlaşma hakkındaki detayların açıklanmasının "Google'ın rakiplerinin ve kendisinin rekabetçi konumunu zayıflatacağını" ileri sürdü.

APPLE İLE GOOGLE ARASINDAKİ EN BÜYÜK ANLAŞMA 

ABD merkezli iki büyük firma, 2002 yılında Google'ın Safari'de varsayılan arama motoru olması için bir anlaşma yaptı. 

Bu anlaşmanın önemi, ABD'de en popüler akıllı telefon olan iPhone'larda varsayılan arama motorunu belirlemesinden kaynaklanıyor. 

Öte yandan, ABD Adalet Bakanlığı'nın ise Google'ın arama motoru ve arama reklamcılığı pazarlarındaki yasadışı  hakimiyetinin kanıtı olarak bu anlaşmayı soruşturduğu belirtiliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...