Google 10 yıl süren hukuk savaşını kaybetti: Milyonlarca dolarlık tazminat ödeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google 10 yıl süren hukuk savaşını kaybetti: Milyonlarca dolarlık tazminat ödeyecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Google, uzun yıllardır süren bir hukuk savaşını kaybetti. Şirket şimdi kendisine karşı dava açan bir rakibine milyonlarca dolar tazminat ödemek zorunda.

Google'ı duymuşsunuzdur, ABD merkezli teknoloji şirketi dünya üzerindeki telefonların çok büyük bir kısmının işletim sistemi olan Android'i geliştirmesinin yanı sıra pek çok teknolojiyi dünyaya pazarlıyor. Peki ya Sonos'u duydunuz mu? Kablosuz hoparlör ve kulaklık gibi ses teknolojisi üreten ABD merkezli bir şirkettir. Bu iki markanın ortak noktası ise bir davaydı...

Phone Arena sitesinin haberine göre, 2013 yılında yani bundan tam 10 yıl önce Sonos şirketi, çok odalı (multi-room) teknolojisini çaldığı gerekçesiyle Google'a karşı dava açtı. Davanın başından beri anlaşmazlıklar, Sonos'un ek iddialarıyla büyüdükçe büyümüştü. Elbette, Google da Sonos'a yönelik suçlamalarla karşılık verdi.

GOOGLE 32 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDEYECEK

10 yıldır devam eden bu dava, 'kan davası'na dönüşmüştü ki San Francisco mahkemesi Sonos'u haklı buldu. Google'ın patent ihlali nedeniyle Sonos'a 32,5 milyon Dolar tazminat ödemesine karar verildi.

Bununla birlikte, tazminat kararının gerekçesi olarak Google'ın iki patent ihlalinde bulunduğu belirtiliyor; birincisi yukarıda bahsedilen çok odalı ses teknolojisi, ikincisi ise diğer cihazları kontrol etmek için akıllı telefonların kullanılması hakkında. 

Sonos şirketi, mahkeme heyetine teşekkürlerini iletip karardan memnun olduklarını belirtirken, Google'ın açıklaması ise oldukça kısaydı ve şirketin her zaman özgünlüğe ve yeni özelliklerin bağımsız olarak geliştirilmesine değer verdiğini vurguluyordu.

Öte yandan, Sonos şirketinin yeni davalar açıp açmayacağı merak ediliyor. Çünkü mahkeme heyeti, Google'ın Sonos'tan 200'den fazla patent ihlal ettiğine dair izler buldu. 

(Kaynak: Phone Arena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...