Google, Uydu Bağlantısı özelliği sayesinde Apple'ı geride bırakacak

Düzenleyen: / Kaynak: Sammobile
- Güncelleme:
Google, Uydu Bağlantısı özelliği sayesinde Apple'ı geride bırakacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Sammobile

Google, Android 14 ile birlikte Uydu Bağlantısı özelliğini sunacak. Uydu Bağlantısı özelliği, Google sayesinde Android modellerine gelecek ve sunulacağı ülkeler sayısıyla da Apple'ı geride bırakacak.

Apple, iPhone 14 serisiyle birlikte Uydu Bağlantısı özelliğini sundu. Uydu Bağlantısı adından da belli olduğu gibi Wi-Fi ya da internet erişiminin olmadığı durumlarda uydudan aldığı interneti kullanıcılara sunuyor.

Apple sonrası Huawei de bazı akıllı telefon modellerine Uydu Bağlantısı özelliğini ekledi. Ardından da akıllı telefon pazarında bu konuyla ilgili rekabet başladı. Google da Android 14 güncellemesiyle Uydu Bağlantısı özelliğini sunacak. Uydu Bağlantısı özelliği, Google sayesinde birçok kullanıcıya yardımcı olacak. Hatta Google, Uydu Bağlantısı özelliğinde Apple'ı bile geride bırakacak.

GOOGLE UYDU BAĞLANTISI ÖZELLİĞİ, 150'DEN FAZLA ÜLKEDE KULLANILACAK

Bugün Sammobile tarafından yayınlanan habere göre Google, Uydu Bağlantısı özelliğini 150'den fazla ülkede kullanıma sunacak.

Kaynak tarafından belirtilene göre Google, Uydu Bağlantısı özelliği için Garmin adlı şirketle birlikte çalışacak. Garmin'in acil durumlarda mesaj gönderilebilmesi için halihazırda uydu tabanlı bağlantıya sahip birçok ürünü var. Firma, bağlantı sağlamak için Alçak Dünya Yörüngesi uydularından oluşan bir takımyıldızına sahip Iridium adlı şirketle çalışıyor.

Google'ınn ise Garmin ile birlikte çalışması halinde Android 14 güncellemesiyle 150'den fazla ülkede Uydu Bağlantısı olacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, Uydu Bağlantısı özelliğini getiren ilk şirket oldu. Ardından da Huawei söz konusu özelliği kullandı. Samsung'un da Galaxy S23 serisine bu özelliği getirmesi bekleniyordu. Fakat şirket birçok müşterisini hayal kırıklığına uğrattı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Sammobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...