Google'dan pratik metin tabanlı görsel oluşturma özelliği!

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Google'dan pratik metin tabanlı görsel oluşturma özelliği!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Teknoloji devi Google, arama motoru üzerinden metin tabanlı görsel oluşturma özelliğini test ediyor.

Teknoloji devi Google, arama motoru üzerinden herhangi bir kullanıcının üretken yapay zeka (AI) kullanarak görseller oluşturmasına olanak tanıyacak bir test sürümüne başladı. Yeni özellik, arama motorunun Search Labs test programına katılan kullanıcılarla sınırlı bir sürümü olan Search Generative Experience veya SGE'ye dahil edildi. Yeni araç, ChatGPT ve Bing Chat gibi metin komutlarına dayalı olarak çalışan diğer üretken yapay zekalara benzer olacak. Şirketin paylaştığı bilgilere göre, yazılımı “Draw…” ile başlatmanız ve istediğiniz içeriği birkaç kelimeyle özetlemeniz gerekiyor.

GOOGLE'DAN YENİ YAPAY ZEKA HAMLESİ

Arama çubuğuna girilen doğrudan istekler yoluyla görsel oluşturma yeteneği, sayısız internet sitesinde gezinmenin geleneksel yönteminin üstesinden gelmek, bunun yerine görsel olarak kullanıcı fikirleri oluşturmak için yapay zekadan yararlanmak anlamına geliyor.

"Şef şapkası takan ve kahvaltı hazırlayan bir kapibaranın resmini çizin" gibi bir arama, AI tarafından oluşturulan dört öneriye dönüştürülerek ihtiyaca göre özelleştirilebilen ve değiştirilebilen bir dizi seçenek sunuyor.

Google'dan pratik metin tabanlı görsel oluşturma özelliği!

Bu teknolojinin potansiyeli Google'ın dikkatini teknolojinin kullanımının etik ve ahlaki sonuçlarından uzaklaştırmıyor. Yapay zeka kullanılarak görsellerin oluşturulması, örneğin zararlı veya yanıltıcı içerik üretiminin engellenmesi gibi çok özel politikalarla düzenleniyor.

Atılan bir diğer sorumlu adım ise oluşturulan her görüntüye meta veri ve filigran eklenmesi, bunun yapay zeka ürünü olduğunu açıkça belirtmek ve paylaşılan içerikte şeffaflığı ve özgünlüğü korumak olarak belirtiliyor.

SGE tarafından sunulan üretken araştırma deneyimi yalnızca seçilmiş bir kitleye, yani Google'ın deneylerine aktif olarak katılmaya karar veren ve en az 18 yaşında olan kişilerin kullanımına açık. Yenilik şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde İngilizce olarak mevcuttur ve Google uygulamalarında (hem Android hem de iOS'ta) veya Chrome masaüstünde Search Labs aracılığıyla test edilebilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...