Bugün Google'a girenler sürprizle karşılaşıyor... İşte 100. yıla özel 'Türkiye doodle'ı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bugün Google'a girenler sürprizle karşılaşıyor... İşte 100. yıla özel 'Türkiye doodle'ı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Arama motoru devi Google, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını 'doodle' tasarımı ile kutluyor. Google'ın ana sayfasını açanlar, 100. yıla özel hazırlanan doodle ile karşılaşıyor.

Teknoloji devi Google, 'doodle' geleneğini devam ettiriyor. Türkiye'deki kullanıcılar, arama motoruna girdiklerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel hazırlanan doodle tasarımı ile karşılaşıyor. Doodle'a tıkladığında kullanıcılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor.

Kullanıcıların yönlendirildiği sayfada, "Bugünkü Doodle’da Cumhuriyet Bayramı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını kutluyoruz" ifadeleri yer alıyor.

Doodle görselinde, Ankara'daki 1. Meclis binası ve Türk bayrağı bulunuyor.

Bugün Google'a girenler sürprizle karşılaşıyor... İşte 100. yıla özel 'Türkiye doodle'ı

GOOGLE NEDEN DOODLE YAPAR? 

Doodle uygulamasında, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, konuya özel logolarla dikkat çekiliyor.

İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ya da konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

Daha önce de Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi millî ve dinî bayramlarda doodle ile karşımıza çıkmıştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...