Güneş patlamasının nefes kesen görüntüsü çekildi: Gözlerinizi alamayacaksınız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Güneş patlamasının nefes kesen görüntüsü çekildi: Gözlerinizi alamayacaksınız

TEKNOLOJİ Haberleri

Profesyonel astrofotoğrafçı James McCarthy, Güneş patlamasının fotoğrafını çekti. Güneş patlaması sonucunda 1,6 milyon kilometre mesafeye kadar plazmaların saçıldığı açıklandı.

Astrofotoğrafçı Andrew McCarthy’in Reddit’te yayımladığı bir Güneş fotoğrafı ilgi çekti. McCarthy, şimdiye kadar Güneş’te gözlemlediği en büyük ‘taçküre kütle atımı’nı görüntülediğini duyurdu. Fotoğrafçı, Güneş patlamasıyla oluşan plazmanın 1,6 milyon kilometre uzunluğa sahip olduğunu açıkladı. Sosyal medyada oldukça ünlü olan astrofotoğrafçı, bu fotoğrafı 24 Eylül günü çektiğini belirtiyor. 

6 SAATTE BİNLERCE FOTOĞRAF

Andrew McCarthy, 6 saat boyunca çektiği binlerce fotoğrafı birleştirerek bu görüntüyü elde ettiğini söyledi. Fotoğrafçı, saniyede 30 ila 80 fotoğraf çektiğini belirtirken, fotoğrafın 800 GB’tan daha büyük olduğunu söylüyor. 

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansının ‘Jeomanyetik Fırtınalar’ ölçütüne göre söz konusu kütle atımı Dünya’yı etkilemesi açısından G-1 sınıfında olarak tanımlandı. Yani bu Dünya’yı etkileme riskinin neredeyse hiç bulunmadığını gösteriyor. Ancak yine de kutup ışıklarının görülebileceği, uydularda bir takım aksamaların gerçekleşebileceği açıklanıyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...