Haluk Bayraktar'dan Filistin paylaşımlarını engelleyen 'Meta'ya tepki: Hesaplarını kapattı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Haluk Bayraktar'dan Filistin paylaşımlarını engelleyen 'Meta'ya tepki: Hesaplarını kapattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail-Hamas çatışması 7 Ekim'den bu yana şiddetini artırarak devam ederken, 'Meta'nın Instagram ve Facebook'da Filistin'e destek mesajlarını kasıtlı olarak sansürlemesi tepkilere neden oldu. Baykar Teknoloji şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar da Meta'ya tepki gösterek, iki mecradaki hesabını da kapattığını açıkladı.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalarda 13 gün geride kalırken İsrail'in Gazze'de hastaneyi bombalaması dünya genelinde tepkilere neden oldu. Yardımların engellendiği şehirde, açlık ve susuzlukla mücadele eden Gazze halkının dramı sosyal medya platformlarında da protesto ediliyor.

Ancak son zamanlarda İnstagram ve Facebook kullanıcıları Gazze ve Filistin'le ilgili paylaşımlarının silinmesinden şikayetçi. İki mecranın da sahibi olan Meta, herhangi bir topluluğu ya da fikri bilinçli olarak bastırmaya çalışmak gibi bir niyeti olmadığını ve söz konusu paylaşımların "yanlışlıkla" kaldırılmış olabileceğini söylese de sorunun 7 Ekim'den bu yana devam ettiği biliniyor.

Meta'ya tepkiler çığ gibi büyürken, Türkiye'nin yerli ve milli insansız hava araçlarını (İHA) geliştiren Baykar Teknoloji şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan da sosyal medya devini protesto eden bir karar geldi. 

'HESAPLARIMI KAPATMA KARARI ALDIM'

Bayraktar, eski adıyla Twitter olan X'ten yaptığı bir paylaşımda, "Facebook ve Instagram'ın Filistin'e yönelik destek mesajlarını engellemesini protesto ediyorum. Bugün itibarıyla iki mecradaki hesaplarımı kapatma kararı aldım." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/haluk/status/1715362112409612550       

'X'TEN VE TELEGRAM'DAN DEVAM EDECEĞİM'

Bayraktar, "Sosyal medyada X hesabımı ve Telegram kanalımı kullanmaya devam edeceğim." diyerek, bundan böyle sosyal medyada sadece iki mecrayı kullanacağı bilgisini paylaştı.

Haluk Bayraktar'ın açıklamasına takipçilerinden de destek mesajları geldi.

INSTAGRAM'DAN FİLİSTİNLİLERE 'TERÖRİST' YAFTASI

Instagram profillerinde 'Filistinli' anlamına gelen 'Palestinian' kelimesi bulunan, Filistin bayrağı emojisi ve Arapça "elhamdülillah" kelimesini kullanan kullanıcıların profil biyografilerinin "Elhamdülillah, Filistinli teröristler özgürlükleri için savaşıyor" diye İngilizceye çevrildiği görüldü.

Şirket sorunun 'otomatik çeviriden' kaynaklandığını belirterek “Bazı ürünlerimizde kısa süreliğine uygunsuz Arapça çevirilere neden olan sorunu düzelttik" açıklamasıyla kullanıcılardan özür diledi. Meta'nın sözcüsü 'elhamdülillah' kelimesinin artık 'Allah'a şükür' diye otomatik çevrildiğini vurguladı. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...