Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, HÜRJET ile ilk uçuşunu yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye, Hürjet, Hava Kuvvetleri, Haber

Teknoloji Haberleri  / Anadolu Ajansı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun Türkiye'nin ilk insanlı jet motorlu uçağı HÜRJET ile ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Türkiye'nin  ilk insanlı jet motorlu uçağı HÜRJET, Hava Kuvvetlerinde ilk kez kullanıldı. MSB'den yapılan açıklamaya göre  Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 22 Mayıs'ta Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerini ziyaret etti. 

İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıoğlu, Türkiye'nin ilk insanlı jet motorlu uçağı HÜRJET ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bakanlık, o anlara ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, "Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 22 Mayıs 2024 tarihinde TUSAŞ tesislerini ziyaret ederek ülkemizin ilk insanlı jet motorlu uçağı HÜRJET ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet kırıcı 26 Mayıs 2024 04:22

Maşallah Allahu Teala nazar değirmesin inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...