Hayal gerçeğe dönüşebilir: Apple, Disney'i satın alacak mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hayal gerçeğe dönüşebilir: Apple, Disney'i satın alacak mı?

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın Disney'i satın alması her sene ortaya atılan bir iddia. Fakat bu sene iki şirketin geçirdiği değişimler, senelerdir ortaya atılan iddiaları gerçekleştirebilir.

Disney ve Apple arasında senelerdir süregelen kurumsal bağlar bulunuyor. Bağlar nedeniyle de iki şirket arasında bir ortaklık olacağı ya da Apple'ın Disney'i satın alacağı iddia ediliyor. 

Apple kurucularından Steve Jobs, Disney'in yönetim kurulunda yer aldı. Disney CEO'su Bob Iger ise Apple'ın yönetim koltuğunda bulundu. Kurumsal bağlar ne kadar uzun sürse de söz konusu iddialarla ilgili henüz resmi bir gelişme yaşanmadı. Fakat son gelişmeler, yıllardır devam eden iddiaları gerçekleştirebilir.

APPLE, DISNEY'I SATIN ALABİLİR

Disney herkesin de bildiği gibi TV kanalını kapattı ve yatırım yaparak aboneliğe dayalı bir platform kurdu. Atılım, dünya çapında ses getirse de firma istediği başarıyı yakalayamadı.

Apple ise günden güne büyüme kaydetmeye devam ediyor. Teknoloji devi firmanın piyasa değeri, 2023 yılının yazında 3 trilyon dolara ulaştı. Tüm bunlara rağmen teknoloji devi şirket, Apple TV+ hizmetini de geliştirmeye devam ediyor.

Firma, abone kazanmak için daha çok spor içerikleri yayınlıyor. Fakat yine de geliştirmek için başka alanlarda da yenilikler yapmaya devam ediyor. Bu nedenle de Apple'ın Disney'i satın alması çok da uzak görünmüyor.

Öte yandan yine de durum belirsiz. Söz konusu iddia yine sadece tahminlerden ibaret. Fakat şirketlerin zaman içindeki değişim iddiaları gerçek yapabilir.

(Kaynak: Macwolrd)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...