Honor akıllı telefon satışlarında Huawei ve Apple'ı geride bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: Counterpoint
- Güncelleme:
Honor akıllı telefon satışlarında Huawei ve Apple'ı geride bıraktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Counterpoint

Honor, Çin'deki akıllı telefon satışlarında zirvede yer alarak Huawei ve Apple gibi rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Çin pazarında akıllı telefonsatışları, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 3 oranında bir düşüş yaşıyor. Meydana gelen çeşitli zorluklara rağmen Çinli teknoloji firması Honor bu anlamda cesur bir hamlede bulunarak zirvede kendine yer buluyor.

HONOR RAKİP TANIMIYOR

Pazar analiz şirketleri Canalys, Counterpoint ve IDC tarafından yayınlanan son raporlar, akıllı telefon sektöründe hakimiyet mücadelesinin her zamankinden daha yoğun olduğunu vurguladı. Honor, yüzde 18,3 pazar payıyla Vivo'yu geride bırakarak yıllık yüzde 3 büyüme kaydetti.

Bu dikkat çekici artış, Honor 90 ve Honor X50 modellerinin lansmanlarının yanı sıra katlanabilir modellerinin güçlü satışlarıyla da desteklendi. Honor Magic V2 modeli, en çok satan katlanabilir akıllı telefon olarak ortaya çıktı.

HUAWEİ'DEN REKOR BÜYÜME

Huawei, geçmiş yıllardaki zorluklara rağmen şaşırtıcı bir dayanıklılık sergileyerek yüzde 37'lik rekor bir büyüme kaydetti. Bu olağanüstü performans büyük ölçüde Huawei Mate 60 Pro'ya duyulan ilgiden ve Kirin yonga setinin yeniden piyasaya sürülmesinden kaynaklanıyor.

Honor akıllı telefon satışlarında Huawei ve Apple'ı geride bıraktı

Bu dikkate değer büyüme, Huawei'nin yüzde 1'in biraz üzerindeki pazar payı farkıyla Xiaomi'ye tehlikeli derecede yaklaştığı anlamına geliyor.

YENİ İPHONE 15 SERİSİ BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Öte yandan Apple, satışlarda çift haneli bir düşüş kaydederek darbe aldı. Yeni iPhone 15 serisinin lansmanına rağmen satışlar beklentileri karşılamadı. Kıdemli analist Ivan Lam, bu düşüşün ana nedenleri olarak eski modellere yönelik talep doygunluğu ve iPhone 15 serisine yönelik tedarik sorunlarının birleşimini öne sürerek bu duruma ilişkin bir bakış açısı sundu.

Bu zorluklara rağmen sektör uzmanları geleceğe dair iyimser bir şekilde yaklaşıyor. Piyasayla ilgili olarak yaygın inanç, Çin'in akıllı telefon pazarının düşüşe rağmen en düşük noktasına yakın olabileceği ve ufukta bir toparlanma olabileceği yönünde oluyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Counterpoint
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...