Honor'dan çığır açan teknoloji: Sadece göz hareketleriyle telefonda uygulamalar açılacak

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Honor'dan çığır açan teknoloji: Sadece göz hareketleriyle telefonda uygulamalar açılacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Çinli akıllı telefon üreticisi Honor, yeni teknolojisini duyurdu. Buna göre, artık sadece göz hareketleriyle telefondaki uygulamaları açmak, uygulamalar arasında gezinmek mümkün olacak. İşte Honor Magic 6 modelinin detayları...

Honor Magic 6, göz izleme etkileşimi, Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti ve pek çok yapay zeka özelliğiyle birlikte geliyor. Honor CEO'su George Zhao, Qualcomm'un 2023 Snapdragon Zirvesi'nde sahneye çıktı ve üretken yapay zeka hakkında konuştu. Ancak Honor Magic 6, şaşırtan bir özellikle çıktı; gözlerinizi kullanarak etkileşim kurmanıza imkan tanıyan bir teknoloji mevcut.

Açılış konuşmasında kısaca bu teknolojinin neye benzeyeceği gösterildi; ekranın üst kısmında çalışan Uber uygulamasının (canlı etkinlik gibi) bir parçasıyla telefonuna bakan bir kadın gösteriliyordu. Bakış yönünü değiştirerek uygulamayı açıyordu. 

Honor, söz konusu teknolojiyi 'Magic Capsule' olarak adlandırıyor ve 'göz takibi tabanlı çok modlu etkileşim' olarak tanımlıyor.

Bu, Magic 6'nın Qualcomm'un cihaz içi yapay zekasını kullanan bir sanal asistana da sahip olacak özelliklerinden biri.

HONOR MAGIC CAPSULE'ÜN DETAYLARI DEĞİL 

Öte yandan, Magic Capsule'ün henüz çalışıp çalışmadığı ve nasıl çalışacağı bir soru işareti. Çünkü demo videosu pek gerçek hayattan görüntü gibi durmuyor. 

Ayrıca, akıllı telefonunuzun nereye baktığınızı bilmesini gerçekten istiyor musunuz? Çinli üretici Honor'un bu teknolojisini şimdiden Amerikan teknoloji kaynaklarında şüpheyle karşılandı. 

Bu arada, güvenilir göz izleme teknolojisinin bazı gerçek erişilebilirlik faydaları olacaktır. Örneğin; ellerinizin dolu olduğu anlarda kullanışlı olabilir.

Honor, Magic 6'nın ne zaman piyasaya sürüleceğini kesin olarak açıklamadı ancak Qualcomm, yeni amiral gemisi yonga setine sahip telefonların önümüzdeki haftalarda çıkmaya başlayacağını söylüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...