Snapdragon 8 Gen 3 alacak ilk telefon belli oldu! İşte o model

Düzenleyen: / Kaynak: Trusted Reviews
- Güncelleme:
Snapdragon 8 Gen 3 alacak ilk telefon belli oldu! İşte o model

TEKNOLOJİ Haberleri  / Trusted Reviews

Qualcomm'un kısa süre önce piyasaya tanıttığı Snapdragon 8 Gen 3 çipini alacak ilk akıllı telefon modeli ortaya çıktı.

Qualcomm yakın zaman önce Snapdragon 8 Gen 3 çipini duyurdu. Yeni yonga setine sahip ilk akıllı telefon modeli ise ortaya çıktı. Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin yeni amiral gemisi telefon ailesi 26 Ekim tarihinde piyasaya çıkacak. Merakla beklenen Xiaomi 14 modeli Snapdragon 8 Gen 3'ten güç alacak.

Şimdiye kadar Xiaomi 14 ile ilgili ortaya çıkan sızıntı haberleri, heyecanla beklenen telefon ailesinin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 çipi ile piyasaya çıkacağını zaten ileri sürüyordu. Ancak şimdi söz konusu iddialar nihayet resmiyet kazandı.

XİAOMİ'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Xiaomi Group CEO'su William Lu seride yer alan iki cihazın yeni Snadpragon 8 Gen 3 çipine sahip olacağını onayladı. Seride standart modelin yanında Xiaomi 14 Pro'nun da yer alacağını hatırlatmakta fayda var.

Snapdragon 8 Gen 3 alacak ilk telefon belli oldu! İşte o model

Hem Xiaomi 14 hem de 14 Pro modellerinin bu hafta yeni çip ile test edildiği görüldü. Yeni yonga seti, ikisi 3 Hz'de ve üçü 2,2 GHz'de olmak üzere beş ara çekirdekten oluşan 3,3 GHz'lik bir ana çekirdeğe sahip. Model ayrıca daha temel işlevler için 2,3 GHz'de çalışan, enerji tasarruflu iki çekirdeğe ev sahipliği yapıyor.

Snapdragon 8 Gen 3, TSMC'nin 4 nm süreci kullanılarak üretiliyor ve 8 Gen 2'ye göre yüzde 30'a kadar daha yüksek performans vaat ediyor. Enerji verimliliğinde yüzde 25 artış bekleniyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 26 Ekim tarihinde yeni üst düzey akıllı telefon serisini piyasaya sürecek. Xiaomi 14 serisi ilk olarak Çin pazarında satışa sunulacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Trusted Reviews
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...