Çinli telefon devinden bir yenilik daha! Honor X5 Plus tanıtıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çinli telefon devinden bir yenilik daha! Honor X5 Plus tanıtıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Çin merkezli teknoloji üreticisi Honor, yeni akıllı telefon modelini tanıttı. Honor X5 Plus adını taşıyan telefon modeli güçlü bataryası ve arka kamera sensörü ile dikkat çekiyor.

Honor, bu yılın başlarında Helio G25 SoC ile uluslararası pazarda X5 ekonomik akıllı telefonunu tanıttı. Son zamanlarda markanın Honor X5 Plus üzerinde de çalıştığına dair söylentiler dolaşıyordu. Telefon TDRA sertifikasını geçti ve bugün Honor yeni akıllı telefonu küresel web sitesinde listeledi. Cihazın fiyatlandırması ve kullanılabilirliği henüz mevcut değil ancak tüm teknik özellikleri ortaya çıktı. 

HONOR X5 PLUS TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Gizmochina'nın haberine göre, Honor X5 Plus, 100 doların altında bir fiyatla çıkabilecek türden 'bütçe dostu' bir akıllı telefon gibi görünüyor. Tasarım yönünden oldukça hoş olan telefon, çift kamera kurulumuyla düz bir arka panele sahip. Kenarlar da düz ve ön kısımda kalın çerçeveli bir su damlası çentiği bulunuyor. Telefonun ekranı 6,56 inç boyutunda ve 90 Hz yenileme hızı, HD+ çözünürlük ve 20:15:0 en boy oranı sunuyor.

Honor, X5 Plus'taki ekranın doğal ışıktaki değişiklikleri simüle eden Dinamik Karartma teknolojisini desteklediğini belirtiyor. Bu özelliğin göz yorgunluğunu azaltacağı ifade edildi. İşlemci kısmına gelecek olursak, MediaTek Helio G36 sekiz çekirdekli yonga setiyle çalışacak. 

50 MP ARKA KAMERAYA SAHİP

Gelelim Honor X5 Plus modelinin kamera özelliklerine. Telefonun arkasında 50 MP kamera (f/1.8) ve henüz bilinmeyen çözünürlüğe sahip bir derinlik kamerası (f/2.4) bulunuyor. Selfie kamerası ise, f/2.2 diyafram açıklığına sahip 5MP sensörlü. 

Akıllı telefonun 5200 mAh kapasiteli bir bataryası bulunuyor ve pilinizin bitmesi durumunda 10 W'lık süper hızlı şarj deneyimi sunacak. 

Honor X5 Plus, Android 13 işletim sistemi sürümüyle kutusundan çıkacak ve MagicOS 7.1 arayüzüne sahip. Midnight Black ve Cyan Lake renk seçenekleriyle sunulacak. 

Fiyatı ve ne zaman satışa çıkacağı gibi ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

(Kaynak: Gizmochina) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...