İngiltere merkezli firma bekleneni yaptı: Nothing Phone 2 Türkiye'ye geliyor... İşte özellikleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere merkezli firma bekleneni yaptı: Nothing Phone 2 Türkiye'ye geliyor... İşte özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri

İngiltere merkezli yeni bir akıllı telefon üreticisi olan Nothing, Phone (2) modeliyle Türkiye pazarına giriş yapacak. Geçtiğimiz yıl küresel pazarlara çıkan Nothing'in kısa sürede ülkemize ulaşması büyük heyecan oluşturdu. İşte Nothing Phone (2)'nin özellikleri...

Akıllı telefon pazarına sadece bir yıl önce adım atan Londra merkezli Nothing firması, Nothing Phone (1) adını taşıyan ilk telefon modelinin ardından çıkardığı amiral gemisi modeli Nothing Phone (2)'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket, Nothing Phone (2)'yi Türkiye'deki akıllı telefon alıcılarına da sunmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde Nothing Phone (2)'nin özellikleri basına sızmıştı. Bu yeni amiral gemisinin işlemcisi ortaya çıkmıştı ve şimdi telefonun Türkiye pazarına giriş yapacağı konuşuluyor.

OPPO GİTTİ, NOTHING PHONE GELDİ

TeknoBurada'nın haberine göre, Nothing Phone (2) modeli Türkiye pazarına girecek. Ama önce Nothing firmasından kısaca bahsedelim. Çinli teknoloji üreticisi OPPO'yu bilirsiniz, ülkemizde de oldukça fazla OPPO telefon kullanıcısı bulunmakta. OPPO'nun eski çalışanı olan ve ayrıca bir diğer Çin merkezli telefon üreticisi OnePlus'ın da kurucu ortaklarından olan Carl Pei, Nothing markasının kurucusu. Yani Nothing, akıllı telefon pazarında söz sahibi olan iki Çinli markanın tecrübesini taşıyor diyebiliriz. 

Carl Pei tarafından Londra merkezli olarak 25 Şubat 2021'de kurulan Nothing Technology Limited, kısa sürede akıllı telefon pazarında adından söz ettirmeye başladı. Bu arada, Çin doğumlu ve İsveç vatandaşı olan Carl Pei’nin şirketin merkezini İngiltere'nin başkenti Londra olarak seçmesinin en büyük sebebi ise, Nothing’in bir Çin markası olarak düşünülmesini istememesi.

OPPO'nun geçtiğimiz kış döneminde Türkiye'deki fabrikasında üretimi durdurduğunu, ardından da ülkemizden çekilme kararı aldığını hatırlatalım. Ayırca Çinli telefon üreticisi, Avrupa'da da bazı ülkelerde telefon satışını durdurdu. Nothing Phone'un bu ülkelerdeki OPPO'nun boşluğunu doldurması bekleniyor. 

Şimdi Nothing Phone (2)'nin özelliklerine geçelim... 

NOTHING PHONE (2) ÖZELLİKLERİ 

CEO Carl Pei, Nothing Phone (2)'nin Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyle çalışacağını doğruladı. Peki, Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcinin detaylı özellikleri neler? Bu işlemcide, 3.19 GHz hızında Cortex-X2, 2.75 GHz hızında çalışan üç adet Cortex-A710 ve 1.80 GHz hızında çalışan dört tane Cortex- A510 çekirdek mevcut. Ayrıca 4nm teknolojisiyle üretilen işlemcinin grafik arabiriminde ise Adreno 730 bulunuyor. 

Snapdragon 8+ Gen 1’in 'güç tüketimi ve ısı yönetimi konusunda sınıfının en iyisi olduğu'nu belirten Carl Pei, telefonun özelliklerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Snapdragon 8 Plus Gen 1, Nothing Phone serisinin ilk modelinde kullanılan ISP’den (1) 4.000 kat daha fazla kamera verisi yakalayabilen 18 bit Görüntü Sinyali İşlemcisine (ISP) sahiptir. Sonuç olarak, Nothing Phone (2) kamerası, Ham HDR ve 60 fps’de 4K kayıt gibi gelişmiş özellikler sunabilecek."

Nothing Phone (2)'nin 8 GB/12 GB RAM ve 128 GB/256 GB depolama seçenekleriyle müşterilerin karşısına çıkacağı ortaya çıktı. Ekran tarafında ise, Nothing Phone (2), FullHD Plus çözünürlüğe sahip 6.55 inç AMOLED panel kullanılacak ve 120Hz ekran tazeleme hızına sahip olacak. Son olarak, bu amiral gemisi akıllı telefon modelinin Android 13 tabanlı NothingOS 1.5 arayüzü ile kutusundan çıkacağını belirtelim.

Peki, Nothing Phone (2)'nin fiyatı ne kadar? 600 ila 800 dolar arasında satışa çıkacağı söyleniyor. 

(Kaynak: TeknoBurada, Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...