Instagram dolandırıcılarına dikkat! Özellikle seçip kandırmak için her yolu deniyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Instagram dolandırıcılarına dikkat! Özellikle seçip kandırmak için her yolu deniyorlar

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Instagram başta olmak üzere pek çok sosyal medya ağı dolandırıcıların da iştahını kabartıyor. İnsanları kandırarak hesap bilgilerini ele geçirmek isteyen siber dolandırıcıların yeni hedefi ise tanınmış kişiler.

İş insanı, avukat ve doktor gibi meslek gruplarındaki kişiler siber korsanların hedefi oldu. İtibarlı meslek grubu mensubu kişiler oltalama yöntemiyle tuzağa çekiliyor. Siber zorbalar, oltalama yöntemi denilen sahte linklerle (internet bağlantılarıyla) itibar sahipli kişileri ağına çekiyor.

Instagram dolandırıcılarına dikkat! Özellikle seçip kandırmak için her yolu deniyorlarInstagram hesabınıza bu tür bir direkt mesaj gelirse irtibat kurmayın ve mesajı silerek, kullanıcıyı şikayet edin

Sahte bir hesaptan gönderilen mesajda ‘Hakkınızda kötü içerikli iddialar var’ denilerek kişiler belirtilen linke yönlendiriliyor. Sahte hesap sahibi kişinin de profili genellikle iş sahibi insanlardan oluşuyor. Böylelikle linke tıklamak için bir güven oluşturuluyor.

BU TÜR LİNKLERE TIKLAMAYIN

Kişiler bu tuzağa düştüğünü anladığında bir takım önlemler alabiliyor. Bunlardan en önemlisi sahte mesajların ekran görüntüsü ve hesabınız ele geçirildikten sonra kaydedilen mail adresiyle savcılığa başvurulması. Sonraki adımlarda eğer varsa iç yazışmaları delil olarak sunulması önem arz ediyor.

Öte yandan uzmanlar, bu tarz dolandırıcılıklara karşı sosyal medya hesapları şifrelerinin birbirlerinden farklı olması gerektiği konusunda uyarıyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...