Orman yangınlarında çareyi iPhone 14'te buldular

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Orman yangınlarında çareyi iPhone 14'te buldular

TEKNOLOJİ Haberleri

Kanada'da meydana gelen orman yangınları nedeniyle iletişim altyapısı çöktü. Bazı bölgelerde insanlar, iPhone 14 ile gelen uydu bağlantısı özelliği sayesinde iletişimi sürdürdü.

Apple'ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone 14 model telefonlarda bulunan Uydu Bağlantısı ile Acil SOS özelliği, orman yangınlarıyla mücadelede etkili bir rol oynadı. Yangınların meydana geldiği bölgelerde iletişim bağlantıları çöktü, insanlar haberleşme ihtiyacı için yeni yollar aramaya başladı. O esnada iPhone 14 model telefonlarda bulunan Uydu Bağlantısı ile Acil SOS özelliği insanların yardımına koştu. 

Apple Insider'ın haberine göre, Kanada'nın Ontario eyaletindeki Missanabie bölgesinde yaşayanlar, Dog Lake'de çıkan yangını söz konusu uydu bağlantısı özelliğiyle yetkililere bildirdi. 

İLETİŞİMDE 'DEVRİM' GİBİ ÖZELLİK 

Uydu Bağlantısı ile Acil SOS özelliği, hücresel ağın ve Wi-Fi'nin olmadığı yerlerde acil durum bildirimleri için hayati önem taşıyor. Missanabie bölgesinde yaşayanlar da orman yangınını bu özellik sayesinde itfaiye ekiplerine bildirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan bölge sakinleri, "Yanan adaya giderken iPhone 14'ün yeni GlobalStar acil durum özelliğini kullanarak Orman Bakanlığından yardım alabildik." dedi. 

(Kaynak: AppleInsider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...