iPhone kullanıcıları için üzücü gerçek! iOS 17 pil sorunlarıyla geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Gizchina
- Güncelleme:
iPhone kullanıcıları için üzücü gerçek! iOS 17 pil sorunlarıyla geldi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizchina

Apple, 5 Haziran tarihinde WWDC etkinliğinde sunduğu iOS 17 güncellemesini dün iPhone modelleri için yayınladı. iOS 17, iPhone'lar için yepyeni özellikler getiriyor fakat bugün ortaya çıkan haberlerde güncellemeden kaynaklı bazı pil sorunları da ortaya çıktı.

Apple, 5 Haziran tarihinde gerçekleşen WWDC'de iOS 17 güncellemesini tanıttı. Güncelleme, dün iPhone modelleri için yayınlandı ve birçok yeni özellik sunuyor. Fakat bugün Gizchina tarafından yayınlanan habere göre güncelleme, yeniliklerin yanındaiPhone'lar için pil sorunlarını da beraberinde getiriyor.

IOS 17, IPHONE MODELLERİNİN PİLİNİ ÇABUK BİTİRİYOR

Gizchina tarafından bugün yayınlanan habere göre iOS 17 güncellemesini yükleyen iPhone kullanıcıları, direkt olarak beklenmedik bir sorunla karşılaştı. Birçok iPhone kullanıcısı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iOS 17 kurulumu sonrasında telefonlarının şarjının hızlı bir şekilde tükendiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada paylaştı.

iPhone kullanıcıları için üzücü gerçek! iOS 17 pil sorunlarıyla geldi

Paylaşımların yoğunluğu üzerinde iAppleBytes, iOS 17 güncellemesini yükleyen iPhone modelleri için test yaptı. Testte; iPhone SE 2, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 modelleri yer aldı. Test sonucunda güncellemeyi yükleyen tüm 'eski' iPhone modellerinin şarjlarında hızlı bir tükenme olduğu ortaya çıktı.

Teste giren telefonlarda özellikle iPhone XR modeli, şimdiye kadarki en kötü pil performansını sergiledi. Bu nedenle de şarj sorunu yaşamak istemeyen iPhone kullanıcılarının iOS 16.7 güncellemesinde kalması tavsiye ediliyor.

IOS 17 GÜNCELLEMESİ NELER SUNUYOR?

iOS 17 güncellemesi; TelefonMesajlar ve FaceTime uygulamalarında iletişim kurarken kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade etmenin yeni yollarını sunuyor.  Güncelleme ek olarak Bekleme Modu, iPhone’u şarj olurken yana çevirdiğinizde uzaktan görüntülenebilecek şekilde tasarlanmış göz atılabilir bilgilerle yeni bir ekran deneyimi sunuyor. AirDrop da iOS 17 güncellemesinde yakındaki iPhone kullanıcılarıyla paylaşım yapmayı ve iletişim kurmayı kolaylaştırmak için NameDrop özelliğini ekliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizchina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...