İsrailli gazeteci, Türk kullanıcıyı X'e şikayet etti, aldığı cevapla şoka uğradı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrailli gazeteci, Türk kullanıcıyı X'e şikayet etti, aldığı cevapla şoka uğradı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sosyal medya ağı X'te (Twitter) bir Türk kullanıcının İsrail bayrağını Nazi bayrağına benzetmesi İsrailli bir gazeteciyi kızdırdı. İsrailli gazeteci, Türk kullanıcının paylaşımını şikayet etti ancak istediği gibi bir cevap alamadı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ederken, bu süreçte gözü dönmüş askerler, hastaneleri, okulları, ambulans konvoylarını, camileri ve yerleşim yerlerini havadan ve karadan bombalayarak 10 binden fazla sivili öldürdü. 

İşgalci İsrail ordusunun katliamlarına sessiz kalamayan dünyanın dört bir yanındaki yüz binlerce kişi meydanlarda protesto etti. Filistin'in yanında yer alanlar, Gazze saldırılarının son bulmasını isterken sosyal medyada da tansiyon gittikçe yükseliyor. 

X, NAZİ BENZETMESİ İÇİN 'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' DEDİ 

Öte yandan, İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin muhabiri Elad Simchayoff, sosyal medya platformu X'te (Twitter) bir Türk kullanıcının paylaşımına dikkat çekti. Elad Simchayoff, İsrail bayrağını Nazi bayrağına benzeten ve hakaret içerikli bir ifade kullanan kişiyi X'e şikayet etti. Ancak X'ten umduğu cevabı bulamadı. 

İsrailli gazeteci, Türk kullanıcıyı X'e şikayet etti, aldığı cevapla şoka uğradı

Sosyal medya ağı X, söz konusu paylaşımı ifade özgürlüğü olarak gördü ve şikayet nedeniyle ilgili kullanıcıya herhangi bir yaptırım uygulamadı. 

X'in, şikayette bulunan Elad Simchayoff'a verdiği cevap ise şu şekilde oldu: "Mevcut bilgileri inceledikten sonra bildirdiğiniz içerikte Twitter kurallarının ihlalinin bulunmadığını tespit ettik. Yardımınız için teşekkür ederiz ve gelecekte herhangi bir olası ihlalle karşılaşırsanız tekrar iletişime geçmenizi öneririz." 

Bunun üzerine İsrailli muhabir, aldığı cevabın ve şikayet ettiği paylaşımın ekran görüntüsünü alarak X'in sahibi Elon Musk'ı bir

etiketledi, Musk'a "Gerçekten mi?" diye soru soran Simchayoff, cevaba inanamadığını gösterdi. 

GAZZE'DE SON DURUM... 

Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonunda bir ay geride kaldı. Saldırıların 32'nci gününe girilirken abluka altındaki Gazze Şeridi'nde acı bilanço artıyor. 2 bin 641'i kadın ve 4 bin 104'ü çocuk olmak üzere bölgedeki can kaybı 10 bin 22'ye yükseldi. 

İsrail Başbakanı Netanyahu ise, Filistinli grupların elindeki esirler serbest bırakılmadıkça ateşkese gitmeyeceklerini söyledi. İsrail ordusu gece boyunca Gazze'deki sivillerin üzerine bomba yağdırmayı sürdürdü. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...