Jack Dorsey, CEO'su istifa eden şirketin başına geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Jack Dorsey, CEO'su istifa eden şirketin başına geçti

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Fintech şirketi Square'in mevcut CEO'su Alyssa Henry, 2 Ekim'de görevinden ayrılacak. Şirketin CEO koltuğuna kimin oturacağı da belli oldu.

Birkaç hafta içinde Jack Dorsey Square'in başına yeniden geçecek. Aynı zamanda sosyal medya şirketi Twitter'ın (yeni adıyla X) kurucusu olan Dorsey, 2009 yılında fintech şirketini kurmuştu. 

Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik finansal platform olan Square'in kendisi de yeni şirketin altındaki işletmelerden biri haline geldi. 'Block' adını taşıyan şirket ayrıca Cash App'in, taksitli ödeme sağlayıcısı Afterpay'in, web sitesi geliştiricisi Weebly'nin ve müzik akışı hizmeti Tidal'ın hisselerinin çoğuna sahip. 

Bu yılın Şubat ayında, Alyssa Henry, Square'de EVP ve satış birimi başkanı olarak yıllarca hizmet verdikten sonra CEO olarak atandı. CNN'nin ulaştığı belgelere göre, Henry istifa etti ve 2 Ekim'de şirketten ayrılıyor.

Dorsey, Block'u yönetmeye ek olarak 'Square Başkanı' rolünü de üstlenecek ancak koltuğu kalıcı olarak mı dolduracağı yoksa bir sonraki CEO göreve gelene kadar geçici bir lider olarak mı görev yapacağı belli değil.

HENRY İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI YAYINLANDI

Block'tan yapılan bir açıklamada, "Square'ın CEO'su olarak Alyssa Henry, işletmenin yazılım odaklı bir teknoloji şirketine dönüştürülmesine yardımcı oldu, küresel pandemik karantinaların belirsizliği sırasında ekibe rehberlik etti ve dünya çapında küçük işletmelere yönelik hizmet kapsamımızı genişletti. Square, büyük ölçüde Alyssa'nın liderliği sayesinde bugünkü haline geldi ve ona gelecekteki çalışmaları için en iyisini diliyoruz." ifadesini kullandı.

Square'de çalışmadan önce Henry, Amazon Web Services'in depolama hizmetleri bölümünü yönetti ve çeşitli ekipler için yazılım geliştirmeyi, operasyonları ve ayrıca gelen ve giden ürün yönetimini denetledi. Henry'nin ayrılma nedeni ise henüz bilinmiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...