James Webb’den yeni fotoğraflar! 60 milyon ışık yıldızı uzaklıktaki galaksiyi görüntüledi

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
James Webb’den yeni fotoğraflar! 60 milyon ışık yıldızı uzaklıktaki galaksiyi görüntüledi

Teknoloji Haberleri  / Reuters

Avrupa Uzay Ajansı, James Webb Teleskobu ile çekilen ve 60 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan 19 spiral galaksinin dikkat çekici ayrıntılarını paylaştı. Yeni görüntülerde en küçük ölçeklerdeki yıldızlar, gaz ve kozmik tozların nasıl oluştuğu mükemmel ayrıntılarla ortaya kondu.

NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu 60 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan 19 spiral galaksiyi görüntüledi. Teleskop sayesinde galaksilerin yakın ve orta kızılötesi dalga boylarında bugüne kadar çekilmiş en yüksek çözünürlüklü fotoğrafları elde edildi. 

Araştırmacılar, galaksinin bir parçası olan kabarcık benzeri ve filament yapıların yeni fotoğraflarda şimdiye kadar gözlemlenen en küçük ölçeklere kadar çözüldüğünü belirtti.

James Webb’den yeni fotoğraflar! 60 milyon ışık yıldızı uzaklıktaki galaksiyi görüntüledi

60 MİLYON IŞIK YILDIZI UZAKLIKTA

James Webb'in yakaladığı yeni görüntülerde, 19 galaksiyi oluşturan yıldızların, gazın ve kozmik tozun, kökenlerinin nasıl oluştuğuna dair detaylar ayrıntılı olarak yer aldı.
Reuters’da yer alan haberde, Dünya'dan yaklaşık 15 milyon ışık yılı uzaklıkta olan galaksilerin en yakını ‘NGC5068’ olarak isimlendirildi. En uzak olanı ise ‘NGC1365’ şeklinde adlandırıldı ve Dünya'dan yaklaşık 60 milyon ışık yılı uzaklıkta olduğu açıklandı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...