Kara ATMACA Füzesi'nin motorundan ilk teslimat!

Düzenleyen: / Kaynak: SavunmaSanayiST
- Güncelleme:
Kara ATMACA Füzesi'nin motorundan ilk teslimat!

Teknoloji Haberleri  / SavunmaSanayiST

Türk savunma sanayisi çabalarının karşılığını her geçen gün daha fazla alıyor. Kale Arge, Kara ATMACA Seyir Füzesi’nde kullanılacak KTJ-3700 Turbojet Motoru’nun ilk teslimatını birkaç gün içerisinde yapmayı planlıyor.

ROKETSAN, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki ATMACA Gemisavar Füzesi üzerinden KARA ATMACA Karadan Karaya Seyir Füzesi’ni geliştirme faaliyetlerine tam gaz devam ediyor. Kale Arge'nin KARA ATMACA’da kullanılan milli motor KTJ-3700‘in teslimatlarını birkaç gün içerisinde Roketsan’a yapması bekleniyor.

Şirketin Genel Müdürü Cüneyt Kenger, SavunmaSanayiST'ye yaptığı açıklamada, "KTJ-3700 motorumuz, turbojet olarak dünyadaki muadillerine göre üstün özelliklere sahip olan bir motor. Adından da anlaşılacağı gibi 3700 Newton itkiye sahip. Ama ağırlık olarak halen düşük bir ağırlığa ve muadillerinden daha düşük bir yakıt sarfiyatına sahip olan bir motorumuz. İlk prototip testini, 2023 yılında yaptık. Gayet başarılı oldu. Şu anda prototip üretimleri devam ediyor. Önümüzdeki hafta müşterimize ilk motorumu vereceğiz. Çok gurur duyduğumuz bir motorumuz haline geldi kısa bir sürede." dedi. 

Kara ATMACA Füzesi'nin motorundan ilk teslimat!

Halihazırda Kale Arge'nin geliştirdiği motorlar ATMACA, SOM ve ÇAKIR füzelerine entegre. Türkiye’nin ilk turbojet füze motoru olan KTJ-3200; ATMACA ve SOM, KTJ-1750 ise ÇAKIR füzelerine güç verecek.

KARA ATMACA SEYİR FÜZESİ ÖZELLİKLERİ NELER? 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığının hassas vuruş yeteneğine sahip füze ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan Karadan Karaya Seyir Füzesi (Kara ATMACA) Projesi'ne ilişkin sözleşme, 18 Ağustos 2021 tarihinde, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21) esnasında Savunma Sanayii Başkanlığı ile Roketsan arasında imzalandı.

Kara ATMACA’nın, 2025'de hizmete girmesi planlanıyor. 

Kara ATMACA Füzesi’nin teknik özellikleri ise şu şekilde:

Uzunluk: 6 metre
Ağırlık: 890 kg
Menzil: 280 km
Güdüm: ANS + KKS + Barometrik Altimetre + Radar Altimetre + YRNS
Harp Başlığı: Yüksek Patlayıcılı, Parçacık Tesirli, Penetrasyon Etkili
Harp Başlığı Ağırlığı: 250 kg
Arayıcı Başlık: Kızılötesi Görüntüleyici Başlık (IIR)

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: SavunmaSanayiST
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...